Vårt uppdrag

Fortifikationsverkets uppgift är att se till att det finns byggnader och mark för försvarets personal, materiel och övning. På så sätt bidrar vi till Sveriges försvarsförmåga.

Vi är experter inom området för skydd och säkerhet av byggnader och infrastruktur.  Regeringen har gett oss i uppdrag att bidra till ett robust samhälle. Det gör vi bland annat genom att vara en del av Sveriges krisberedskap med expertkunskaper inom teknisk infrastruktur.

 

Verksamhetsidé

Utifrån vårt uppdrag har följande verksamhetsidé utarbetats:
I samverkan med våra kunder utvecklar, bygger och förvaltar vi fastigheter som bidrar till Sveriges försvarsförmåga och samhällsberedskap. Med vår skyddskompetens bidrar vi till skydd av kritisk infrastruktur och ett robust samhälle.

 

Förvaltning, investering och avyttring

Större delen av Fortifikationsverkets personal jobbar inom förvaltning. Det handlar om daglig drift och löpande underhåll av byggnader, skog och mark som Försvarsmakten använder. När försvarets verksamhet ändras skiftar deras behov av fastigheter. Det innebär att vi i vår verksamhet också jobbar med investeringar, ny- och ombyggnationer och avyttring av fastigheter.

 

Fortifikationsverket skild från försvaret

1994 tog Riksdagen ett beslut om att lyfta fastighetsförvaltningen från försvaret. Avsikten var att Försvarsmakten skulle kunna fokusera på sin kärnverksamhet, beredskap, kris och försvar. Sedan dess har vi ägt och förvaltat de fastigheter försvaret behöver för sin verksamhet.

 

Fortifikationsverket

Telefon: 010-44 44 000

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Jag förstår