Fortifikationsverkets logotyp och symbol
  • Talande webb
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen
Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

2010-talet

Fortifikationsverkets fastighetsbestånd är brett – allt från enkla kallförråd till byggnadsminnen och högteknologiska, moderna byggnader.

2010-talet

Ny försvarspolitisk inriktning

Den 16 juni 2015 godkände riksdagen regeringens proposition Försvarspolitisk inriktning – Sveriges försvar 2016-2020. Försvaret går från ett insatsförsvar till ett försvar med tydligare inriktning mot ett nationellt försvar.

Enligt inriktningsbeslutet ska Försvarsmakten etablera en militär närvaro på Gotland. För Fortifikationsverkets del innebär det ett omfattande projekt de närmsta åren under stor tidspress.

För vår största kund, Försvarsmakten, beror investeringar i fastigheter ofta på att försvarsverksamheter flyttar eller utvecklas och att de får nya behov av specialanpassade lösningar. Under perioden har nya spolhallar, anpassade för miljövänlig rengöring av fordon, byggts. Omklädningsrum har genderanpassats runt om på regementen. I Ronneby har ett nytt flygledartorn och nya helikopterhangarer byggts, för att nämna några av de byggnader som tillkommit under perioden.

Byggnader från den senaste perioden:
SIB, övningsanläggning för strid i bebyggelse