Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Våra regioner

Förvaltningsverksamheten är organiserad i sex regioner och 24 distrikt. I varje region finns flera medarbetare som har kompetens inom samma område. Detta för att göra verksamheten mer robust och skapa bättre förutsättningar att hantera beredskapsverksamhet. I regionerna arbetar förvaltare, drifttekniker, fastighetstekniker, driftchefer, ingenjörer och förvaltningsassistenter.

Region Mitt
Region Mitt förvaltar fastigheter i åtta län i mellersta Sverige. De största garnisonsstäderna i regionen är Enköping, Uppsala och Linköping men vi har även personal och verksamhet i Arboga, Hälleforsnäs, Norrköping, Älvdalen, Falun, Karlskoga och Borensberg.
Region Norr
Region Norr innefattar de fyra nordligaste länen Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland och tillsammans utgör de cirka 50% av Sveriges yta.
Region Sydväst
Region Sydväst innefattar Halmstad, Göteborg och Revingehed i Södra Skåne. I regionen finns bland annat Förvarsmaktens tekniska högskola, Luftvärnsregementet och Militärhögskolan, Älvsborgs amfibieregemente Amf 4 och Marinbasens läger i Skredsvik och Södra skånska regemente P 7.
Region Sydöst
I region Sydöst ligger Karlskrona som är huvudort för Sveriges Marinbas, Sjöstridsskolan, Första Ubåtsflottiljen och Tredje sjöstridsflottiljen. Här finns även Eksjö garnison som är huvudort för Göta ingenjörregemente och i Ronneby finns vi på Kallinge flygplats.
Region Väst
Vår region Väst förvaltar fastigheter inom garnisonerna Skövde, Karlsborg och Såtenäs. Här finns Skaraborgs regemente, Trängregementet, Livregementets Husarer och Skaraborgs flygflottilj F7.
Region Öst
Inom region Öst förvaltas fastigheter inom hela Stockholms län samt Gotland. Större garnisonsorter inom regionen är Berga, Kungsängen och Stockholm.