Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Region Mitt

Region Mitt förvaltar fastigheter i åtta län i mellersta Sverige. De största garnisonsstäderna i regionen är Enköping, Uppsala och Linköping men vi har även personal och verksamhet i Arboga, Hälleforsnäs, Norrköping, Älvdalen, Falun, Karlskoga och Borensberg.

Ledningsregementet och Luftstridsskolan

I Enköping är den stora aktören ledningsregementet. I Uppsala är Luftstridsskolan den största verksamheten och helikopterflottiljen håller till på Malmens flygplats i Linköping. FMTIS (Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband) är en stor aktör i Arboga och där finns också Försvarsmaktens centrallager. Det finns ett flertal övnings- och skjutfält i regionen bland annat i Älvdalen, Härad, Villingsberg, Marma, Kvarn och Horssjön.

Några av våra andra kunder är Polismyndigheten och Statens fastighetsverk.

Medarbetare

Regionen har knappt 75 medarbetare. Typiska tjänster är drifttekniker, fastighetstekniker, driftchefer, förvaltare, fastighetsingenjörer och förvaltningsassistenter. Regionchef är Jan-Olov Hedqvist.

Fastighetsbestånd

Cirka 640 000 kvm byggnader
Cirka 85 000 ha mark