Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Ny utbildningshall för Luftvärnssystem hos Lv 6 i Halmstad

FMV och Försvarsmakten har utvärderat olika system för att förstärka Sveriges luftförsvar med ett medellångräckviddigt luftvärnssystem. I augusti 2018 togs beslutet att köpa in Luftvärnssystem 103 och utbildning och förvaring av systemet ska bedrivas hos Lv 6 i Halmstad.

Fortifikationsverket ska se till att Luftvärnssystem 103 och fordonsekipage har någonstans att förvaras samt att lämpliga utrymmen skapas som möjliggör god utbildning av personal.

Fortifikationsverket ska därför upprätta en stor utbildningshall med area på över 20 000 kvadratmeter, det vill säga nästan lika stor som tre fotbollsplaner. Projekteringen pågår och beräknas vara klar i mitten av 2022.

Färdig i Q2 2025

Hallen beräknas vara färdigställd i Q2 2025 och i tillämpliga delar uppförd enligt Miljöbyggnad Silver-standard. Byggnaden kommer att bestå av två våningsplan, och innefatta kontorssalar, utbildningshallar och materielunderhållshallar; totalt åtta stycken stora hallar. Runt om byggnaden kommer det att finnas stora inhägnade rangerytor.

Kommande händelser i projektet

  • 2021 – Q2 2022 projektering bygghandlingar
  • Q3 2022 upphandling av byggentreprenör
  • Q1 2023 beräknad byggstart entreprenör
  • Q5 2025 tillträde Försvarsmakten