Fortifikationsverkets logotyp och symbol
  • Talande webb
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen
Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

Administrativ direktör

Administrativ direktör

Ansökan senast: Måndag den 27 Maj 2019
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap.

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Avdelningen för verksamhetsstöd består av enheterna IT, redovisning, upphandling, servicecenter och dokumentation, totalt inkluderar detta ca 60 personer. Fortifikationsverket söker dig som vill leda avdelningen och utveckla samtliga enheter och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Administrativ direktör med ansvar för verksamhetsstöd ska du utifrån verksamhetsmål och behov säkerställa leveransen av ett högkvalitativt verksamhetsstöd. Uppdraget innebär verksamhets-, budget- och personalansvar. Du leder avdelningens ledningsgrupp, bestående av de fem underställda enhetscheferna, där du verkar för att främja samarbete mellan enhetsgränserna. En central del i uppdraget är att ständigt hålla sig uppdaterad och vara lyhörd för verksamhetens behov samt bidra till att effektivisera och digitalisera arbetssätt, processer och rutiner inom avdelningens olika enheter i syfte att öka kvalité och servicenivå gentemot organisationen. Du direkt rapporterar till generaldirektören och ingår tillsammans med övriga avdelnings-/stabschefer i dennes ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har magisterexamen inom ekonomi, IT, juridik eller fastighetsområdet, alternativt annan inriktning som vi bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet i en ledande administrativ roll i en större organisation. Du har även erfarenhet av arbete med höga informationssäkerhetskrav. Du har mångårig erfarenhet av chefs- och ledarskap i större organisation med underställda chefer. Vi ser att du har kunskap om Lagen om offentlig upphandling (LOU) samt goda kunskaper i svenska. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande om du tidigare har tidigare erfarenhet inom fastighetsbranschen samt offentlig sektor. Det är även meriterande med erfarenhet av förändringsledning kopplat till digitalisering. Meriterande med fördjupad kunskap inom IT, ekonomi, upphandling eller arkiv.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker en strategisk, trygg ledare med en analytisk förmåga som kan utveckla verksamheten effektivt. Du kommunicerar ditt budskap på ett tydligt sätt och du ser samarbete och goda relationer som en förutsättning för att lyckas i ditt uppdrag.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Anställning inom Fortifikationsverket innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta HR-direktör Per-Olof Stålesjö, tfn 010-44 44 571 eller Tf Avdelningschef Helena Andersson, tfn 010-44 44 795.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-05-27. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.