Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Arrendeförvaltare, södra Sverige

Ansökan senast: Söndag den 29 Januari 2023
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 4753/2022

Om Fortifikationsverket

Domänenhetens uppdrag är att bruka skog samt utgöra stöd till Fortifikationsverkets berörda enheter avseende skogsrelaterade frågor samt förvaltning av jakt, fiske och jordbruk. Nu söker vi en Arrendeförvaltare, välkommen med din ansökan!

Om oss och uppdraget
Arbetet innebär att i samråd med övriga Arrendeförvaltare självständigt förvalta och utveckla den försvarsanpassade jordbruks-, jakt- och fiskeförvaltningen i södra Sverige, framförallt Skåne, Blekinge, Halland, Kronobergs län men även i viss mån Kalmar, Jönköping och Västra Götalands län, i nära dialog med Försvarsmakten och andra delar av totalförsvaret. Tjänsten innebär resor, främst en- och få dagarsförrättningar, främst till våra tjänsteställen och fastigheter.
Förvaltningen omfattar t.ex. avtalshandläggning, förhandlingar, projektledning, administration såsom uppdateringar i vårt fastighetsstödssystem, dokumenthantering samt remiss- och utredningsarbete.

Dina kvalifikationer och egenskaper.
Vi söker dig som har högskole- eller universitetsexamen inom det agrara området exempelvis lantmästare eller agronom. Du har även några års arbetslivserfarenhet från tidigare nämnda område, kunskap i miljö- och naturvård samt god kännedom om markförvaltningsfrågor. Du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift, grundläggande kunskaper i engelska i tal och skrift samt goda kunskaper i administrativa IT-stödsystem samt fastighetssystem och GIS. Körkort klass B är ett krav.

Det är meriterande med agrara kompetensbevis såsom jägarexamen eller liknande. Det är även meriterande med erfarenhet av arrendeförvaltarrollen, projektledning, praktiskt lantbruksarbete och/eller offentlig förvaltning. Har du dessutom kunskap om totalförsvarets verksamhet är även det till din fördel.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du ansvarstagande och flexibel. Du är självgående, stabil och med en god kommunikation- och samarbetsförmåga. Du har också en vilja att utvecklas och anpassar dig lätt till nya förutsättningar samt skapar förtroendefulla relationer. Vidare arbetar du strukturerat och är tydlig och serviceinriktad. Arbetet kräver hög grad av självständighet samt förmåga till prioritering och beslutsfattande.

Vad erbjuder vi dig?
Tillsammans med ca 900 trevliga och professionella kollegor runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi bygger, förvaltar, driftar och utvecklar avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar enligt den statliga värdegrunden och dess principer och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss. Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar också för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Placeringsort enligt överenskommelse. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta rekryterande enhetschef Rigo Derler, tfn 010 44 44 129 eller rekryteringsspecialist Jenny Bolinder, tfn 010-44 44 913.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO eller Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2023-01-29. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en allmän handling enligt offentlighetsprincipen.