Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Beräkningsingenjör Eskilstuna

Ansökan senast: Söndag den 9 Oktober 2022
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 932/2022

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket söker en beräkningsingenjör till Eskilstuna. Som beräkningsingenjör arbetar du med skyddskonstruktioner och skyddsprodukter och är en av våra experter inom skydds- och anläggningsteknik. Vill du vara med och stärka Sveriges totalförsvar? Vill du bidra med dina kunskaper inom ett spännande område? Läs vidare och ansök här!

Om arbetsplatsen och uppdraget

Avdelningen Utveckling och Verksamhetsstöd ansvarar bl.a. för genomförande av uppdrag och interna utvecklingsprojekt inom områdena fortifikation, digitalisering, energi och miljö. Som  beräkningsingenjör arbetar du på enheten fortifikatorisk skydd som bland annat består av specialister och uppdragsledare.  Arbetsklimatet är självständigt och innebär ett stort mått av ansvarstagande, samarbetsförmåga samt stor förståelse för att arbeta i en miljö med hög sekretess.

Som beräkningsingenjör arbetar du med: 

  • Simulering av skyddskonstruktioner och skyddsprodukter utsatta för dynamiska belastningar. Belastningarna genereras företrädesvis vid olika typer av detonationer. Flödes och strukturberäkningar, FSI, genomförs där belastningen kan fortplanta sig i exempelvis luft eller vatten och sedan påverkar konstruktionen/produkten. 
  • Att utföra dimensionering av skyddskonstruktioner utifrån de regler och anvisningar som Fortifikationsverket tagit fram, dessa beräkningar utförs oftast för hand. Programvaran LS-DYNA används för stukturberäkningar samt FSI. För beräkning av luftstötvågor har vi även programmet Apollo
  • Kontakter utanför Fortifikationsverket både nationellt och internationellt, vilket innebär resor i tjänsten.

Dina kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig som är civilingenjör, disputerad eller nyutexaminerad inom byggnadsteknik, maskin, teknisk fysik, väg och vatten eller liknande eller med några års yrkeserfarenhet. Du är en van användare av Office-paketet samt har goda kunskaper i engelska. Körkort klass B är ett krav.

Det är meriterande med erfarenhet av beräkning med LS-dyna eller annan explicit kod. Teoretisk kunskap om ickelinjära materialmodeller och erfarenhet av simulering av explosionsbelastade strukturer är fördelaktigt om du har. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som konstruktör inom Bygg med erfarenhet av betongkonstruktion.

Även nyutexaminerade eller med något års erfarenhet med stort intresse för att lära sig ovanstående är välkomna med ansökan.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du självständig och ansvarstagande med en god analytisk förmåga. Du trivs att arbeta i en roll som ställer krav på flexibilitet och har förmågan att skapa goda samarbeten och relationer. Du är också strukturerad och ordningsam.

Vad erbjuder vi dig?

Tillsammans med ca 850 trevliga och professionella kollegor runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi bygger, förvaltar, driftar och utvecklar avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar enligt den statliga värdegrunden och dess principer och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss.

Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar också för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. 

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Leif Söderros, tfn 010- 44 44 634 eller rekryteringsspecialist Eva Bjälkander, 010-44 44 592.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 9 oktober 2022. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.