Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Beredskapsplanerare, Eskilstuna eller Stockholm

Ansökan senast: Lördag den 30 September 2023
Ort: Eskilstuna eller Stockholm, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 2876/2023

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Din vardag – stärka Sveriges krisberedskap

Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Vi söker dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Som beredskapsplanerare kommer du att ansvara för myndighetens centrala kontinuitetsplanering och utbildningsplan för krisberedskap med tillhörande utbildning, övning och prövning. Arbetet innebär också att tillsammans med myndighetens beredskapsplanerare ansvara för att inrikta och värdera myndighetens krisberedskapsarbete genom t.ex myndighetens risk- och sårbarhetsanalys och administrativt ansvar för TIB-funktionen. Arbetet innebär även ett ansvar för myndighetens totalförsvarsfrågor och beredning av ärenden i ledningsstaben samt interna och externa kontakter på myndighetsnivå.

Tjänsten är placerad på Ledningsstabens Planeringsenhet och tillsammans med myndighetens beredskapsplanerare kommer du ansvara för arbetet med planering av hela myndighetens kris- och beredskapsförmåga. Arbetet innebär interna och externa kontakter på myndighetsnivå. Resor förekommer i tjänsten.

Vad erbjuder du oss?

Vi söker dig som har universitet/högskoleutbildning eller motsvarande inom adekvat område med erfarenhet från krisberedskapsarbete, gärna från offentlig sektor. Vidare har du god vana vid administrativa IT-system samt goda kunskaper i svenska och engelska. Körkort klass B är ett krav.

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.  Som person är du ansvarstagande och resultatorienterad. Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga samt hög integritet. Arbetet förutsätter att du har förmåga att självständigt driva frågor och uppdrag samt att aktivt följa utvecklingen inom området. Du har en utvecklad problemlösningsförmåga och förmåga att skapa fokus och överblick i ditt arbete.

Vad erbjuder vi dig?

Tillsammans med ca 1000 trevliga och professionella kollegor runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi bygger, förvaltar, driftar och utvecklar avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar enligt den statliga värdegrunden och dess principer och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss. Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar också för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Anställningens placeringsort är Eskilstuna eller Stockholm. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidare anställningar i myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta beredskapsplanerare Per Barius, tfn 010- 010-44 45 109 och Anja Holmgren 010- 010-44 45 317 eller rekryteringsspecialist Monica Landmark, tfn 010- 44 44 690.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
 
Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2023-09-30. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen