Fortifikationsverkets logotyp och symbol
  • Talande webb
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen
Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

Bergarbetare

Bergarbetare

Ansökan senast: Måndag den 29 April 2019
Ort: Bergslagsområdet, Örebro län
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap.

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi bergarbetare som vill jobba på Sveriges mest spännande arbetsplats och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med all förekommande bergarbete i bergrum. Det innebär bland annat skyddsskrotning, förstärkningsarbeten och vissa sprängningsarbeten. Arbetet utförs under och ovan jord. Du ingår i ett arbetslag om två till tre personer och arbetet innebär att vara ständigt på resande fot då arbetsområdet sträcker sig över hela landet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en gymnasieutbildning med inriktning mot gruvarbete, alternativt annan motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har minst 5 års erfarenhet av bergarbete samt dokumenterad kunskap om underjordsarbete, tunneldrivning samt förstärkningsarbeten. Körkort klass B är också ett krav. 

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person har du egen drivkraft och hög arbetskapacitet. Du är social och serviceinriktad med förmåga att skapa och behålla personliga kontakter. Du har även förmåga att arbeta självständigt och i team med andra medarbetare. Vidare har du bra överblick och ansvarskänsla. 

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månader provanställning. Anställningens placering är inom Bergslagsområdet med utgångspunkt från den egna bostaden. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning vid Fortifikationsverket är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta driftchef Tor Alexandersen, tfn 010-44 44 779 eller HR-specialist Roger Thörnstrand, tfn 010-44 44 512.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-04-29. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.