Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Brandspecialist, Eskilstuna

Ansökan senast: Söndag den 9 April 2023
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 1984/2022

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket söker en brandspecialist. Är du utbildad brandingenjör och har erfarenhet av att arbeta med brandskyddsfrågor inom bygg- och fastighetsbranschen? Vill du jobba med att vara ett stöd och rådgivare inom ditt specialistområde? Att hålla dig ajour med gällande lagstiftning inom området och kontinuerligt utbilda och informera kollegor och uppdatera interna processer och riktlinjer? Då är det dig vi behöver! Läs vidare och se om det är oss som du söker. 

Var ska du jobba och vad ska du göra?

Fortifikationsverkets uppdrag är att äga, drifta, förvalta och bygga fastigheter som framförallt Försvarsmakten använder sin verksamhet. Vår verksamhet växer, vilket betyder att vi rekryterar många nya kollegor runt om i Sverige.

Fortifikationsverkets har sitt huvudkontor i Eskilstuna där ledningen för verket och Projektavdelningen i huvudsak är stationerade. Projektavdelningen ansvarar för Fortifikationsverkets brukarrelaterade bygginvesteringar. Avdelningen har i dag ca. 100 medarbetare och är indelad i sju operativa enheter, en projektstödsenhet och en stabsenhet. Projektledarna är stationerade på ett 15 tal orter över hela landet.

Nu utökar vi kompetensen inom Projektavdelningen och söker en specialist Brand.  

Tjänsten som specialist Brand är placerad i projektstödsenheten som för närvarande består av 13 medarbetare. Enheten stödjer framförallt projektledare med specialistkunskap inom olika discipliner bland annat kalkyl, VVS, energi, SÖ, miljö och rådgivning m.m.

Rollen som brandspecialist innebär att ge stöd, rådgivning och kravställning till avdelningens medarbetare inom området men även i vårt samarbete med konsulter och entreprenörer. Din kunskap inom området brand behövs från tidiga skeden, systemhandlingar till projektering samt under pågående byggprojekt. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp för att underhålla, utveckla och förbättra Fortifikationsverkets styrande dokument gällande brandskydd och medverka i arbetet med ständiga förbättringar i VAS, Fortifikationsverkets ledningssystem för gemensamt arbetssätt. Vidare ingår det i tjänsten att ansvara för information och utbildning av intern personal inom brandskyddsområdet, bevaka och implementera nya lagkrav, förordningar och standarder samt utföra omvärldsbevakning inom området. Tjänsten kommer innebära arbete med säkerhetsklassade projekt och anläggningar. Arbetet kommer till största del genomföras i team tillsammans med berörda projektledare och verkets övriga specialister. Tjänsten innebär resor inom Sverige. 

Vad erbjuder du oss?

Vi söker dig som har brandingenjörsexamen. Du har gedigen och mångårig erfarenhet av att arbeta med brandskyddsfrågor inom bygg- och fastighetsbranschen. Rollen kräver att du har goda kunskaper i svenska och gärna engelska, både i tal och i skrift, samt goda IT-kunskaper.

Det är meriterande om du har arbetat med installationskomplexa projekt i granskningsförfarandet på system- och bygghandlingsnivå. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med kulturhistoriskt värdefulla byggnader samt god kännedom om analytisk dimensionering av brandskydd. Erfarenhet av Fortifikationsverkets verksamhet är också fördelaktigt.

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss. För den här rollen krävs det att du är samarbetsorienterad. Du är strukturerad och organiserar och planerar sitt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. Vidare är du analytisk och löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna. Du hanterar stress på ett konstruktivt sätt.

Vad erbjuder vi dig?

Tillsammans med cirka 900 kollegor på Fortifikationsverket runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi genom att äga, utveckla och förvalta fastigheter för totalförsvaret bidrar till ett tryggt och fritt Sverige. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar med basen i den statliga värdegrunden och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss.  

Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning innebär att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Anders Lindberg 010-44 44 155 eller rekryteringsspecialist Sonja Sand, 010- 44 44 983.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter

Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2023-04-09. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.