Fortifikationsverkets logotyp och symbol
  • Talande webb
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen
Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

Chef för Driftcentralsenheten

Chef för Driftcentralsenheten

Ansökan senast: Måndag den 19 Augusti 2019
Ort: ,
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

 

Nu söker vi chef till Driftcentralsenheten, som vill jobba på Sveriges mest spännande arbetsplats och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du leder arbete vid myndighetens driftcentral som har till uppgift att hantera driftlarm för myndighetens byggnader. Du har personalansvar och planerar, leder och följer upp verksamheten mot uppsatta mål. I tjänsten ingår att delta i, och ansvara för delar av myndighetens beredskapsplanering. Du rapporterar till avdelningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Resor förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer
Eftergymnasial utbildning samt flerårig chef- och ledarerfarenhet. Du har arbetat i ledande befattning inom drift-, larm- eller ledningscentraler. Du behärskar svenska i tal och skrift på en god nivå och har god förmåga inom digital stödsystem.
För att lyckas i rollen krävs att du har hög förmåga att samordna, planera, styra och följa upp verksamhet.
Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Tidigare erfarenhet från drift-, larm- eller ledningscentraler inom totalförsvaret. Förbandserfarenhet från ledningssystem med funktionskedjor. Erfarenhet att arbeta med IS UndSäk, användarutbildning KC RAKEL, Signalskyddsutbildning TSS. Planera och leda dygnet-runt verksamhet inom det statliga avtalsområdet.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker en trygg ledare med god analytisk förmåga och strategiskt fokus. Du har integritet och är stresstålig, kommunicerar ditt budskap på ett tydligt sätt. Du har även ett kundorienterat förhållningssätt och förmår arbeta med stora informationsmängder samtidigt som du är drivande och utvecklingsinriktad med helhetsperspektiv.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Anställningens placeringsort är inom östra Mälardalen. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Avdelningschef Anton Dahlmark, tfn 010 44 44 641, Beredskapsstrateg Tomas Svanfeldt 010 44 44 661 eller HR-specialist Roger Thörnstrand, tfn 010 44 44 512.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-08-19. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.