Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Datalager- och BI-utvecklare Eskilstuna

Ansökan senast: Onsdag den 31 Augusti 2022
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 2953/2022

Om Fortifikationsverket

IT-enheten består idag av ca 20 personer, men är inne i ett expansionsskede.Vi arbetar med såväl vanliga IT-miljöer som med säkerhetsskyddsklassade IT-miljöer.Vi arbetar med förnyelse och utveckling av vår systemflora, och i det ser vi ett utökat behov av att kunna följa, sammanföra och hantera data i datalager och rapporter .

Om tjänsten
Fortifikationsverkets IT-verksamhet är inne i ett utvecklings-och förändringsarbete, vilket innebär en successiv övergång från en traditionell IT-drift och förvaltning till en tjänsteorienterad verksamhetsnära organisation med fokus på information och säkerhet. IT-enheten ska förflytta sig från att ha arbetat intensivt med drift, support och förvaltning till att gå mot samverkan och fokusera mer på värdeskapande initiativ, applikationer och verksamhetsutveckling samt tillgodose höga krav på säkerhet. Du kommer att stödja verksamheten vid formulering av kravspecifikationer, designa och utveckla lösningar anpassade efter verksamhetens eller uppdragsgivarens behov och krav. Vidare innebär det även att förvalta och livscykelhantera de ingående komponenterna för databaser, datalager och bi på myndigheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med systemvetenskaplig inriktning eller motsvarande alternativt annan relevant utbildning vi bedömer som likvärdig. Du har praktisk erfarenhet av systemutveckling och programmering samt gedigna kunskaper inom MSSQL. Vidare har du en hög säkerhetsmedvetenhet, goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Har du några års praktisk erfarenhet av BI-utveckling kopplat till informations- och datamodellering för datalager inklusive masterdatahantering är det till din fördel. Vidare ser vi det som meriterande om du arbetat med kravställning av datafångst i datalagerprojekt, har erfarenhet av ETL (Extract, Transform, Load), SSIS, SSAS, SSRS samt även arbetat några år med BI-arkitektur och datalager, gärna med Microsofts produkter. Har du gedigna kunskaper i Power BI eller liknande är även det meriterande.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. För att lyckas i rollen vet vi att du behöver arbeta strukturerat enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete. Du är kreativ och analytisk, van att arbeta självständigt och kan utveckla processer framåt och hitta lösningar. Vidare har du god samarbetsförmåga och ett kommunikativt arbetssätt. 

 Vad erbjuder vi dig?
Tillsammans med ca 850 trevliga och professionella kollegor runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi bygger, förvaltar, driftar och utvecklar avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar enligt den statliga värdegrunden och dess principer och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss. Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar också för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Anställningsvillkor 
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidare anställningar i myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta IT-chef Ellenor Rör Axelsson, tfn 010-44 44 407 eller Rekryteringskonsult Kajsa Björkman 072-450 06 33, Åsa Malmqvist 072-213 59 44

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2022-08-31 Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.