Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

Dokumentsamordnare

Dokumentsamordnare

Ansökan senast: Söndag den 31 Maj 2020
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Projektavdelningen ansvarar för brukarrelaterade investeringar, avyttringar och fastighetstransaktioner. Förutom de fyra enheterna så finns även en avdelningsstab som till huvudsak är ett stöd till de operativa enheterna.

Vi söker nu en dokumentsamordnare som ska stödja projektledare i arbetet med att ta fram drift- och underhållsinstruktioner, skyddskontrollböcker och relationshandlingar i våra investeringsprojekt.

Vi erbjuder

Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som dokumentsamordnare är dina arbetsuppgifter att ta fram riktlinjer och ramverk för utformning, kvalitet och omfattning av drift- och underhållsinstruktioner och skyddskontrollböcker samt relationshandlingar i syfte att användas som underlag för upphandling av konsulttjänster och entreprenörer. Du kommer också ta fram en handledning och mallar för att underlätta för konsulter och entreprenörer samt medverka i projektens överlämningsskede. Arbetet sköts ofta i team tillsammans med projektledare, projekteringsledare och Fortifikationsverkets övriga specialister. Du är anställd på projektavdelningens stab, men arbetet kommer främst vara kopplat till avdelningens operativa enheter runt om i Sverige, vilket innebär att det förekommer resor i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är Civil- eller högskoleingenjör alternativt gymnasieingenjör eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Relevant inriktning på din utbildning är samhällsbyggnad, bygg- eller installationsteknik, fastighetsförvaltning eller motsvarande.

Du har flerårig erfarenhet inom bygg och/eller anläggningsbranschen med framtagande av drift- och underhållsinstruktioner och relationshandlingar i byggprojekt, endera som konsult eller entreprenör. Vidare har du kunskap om bygglagstiftningen som anges för att byggnader, anläggningar och installationer ska underhållas i erforderlig omfattning under brukstiden. För den här tjänsten krävs det goda kunskaper i svenska, körkort klass B och Svenskt medborgarskap.

Meriterande kvalifikationer

Det är meriterande om du har kunskap inom fastighets- och entreprenadjuridik samt Lagen om offentlig upphandling (LOU). Du bör också ha erfarenhet av arbete med miljöklassningssystem och gärna erfarenhet av Fortifikationsverkets verksamhet, främst inom bygg och förvaltning samt kunskap om Försvarsmaktens verksamhet. Goda kunskaper i engelska.

Personliga egenskaper

Vi värdesätter dina kunskaper och erfarenheter, men vi lägger också stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person har du god initiativ-, samarbets- och kommunikationsförmåga. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, arbetar självständigt och sätter värde på att leverera. Rollen kräver att du har en god administrativ förmåga samt god vana vid administrativa IT-system.

Anställningsvillkor

Tillsvidare, heltid, tillträde enligt överenskommelse

Kontaktpersoner:Anders Lindberg, Stabs- och kalkylchef tel:010-44 44 155 och Sonja Sand, Rekryteringsspecialist tel:010-4444983

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
 
Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 31 maj 2020. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.