Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Driftchef Göteborg

Ansökan senast: Söndag den 16 Oktober 2022
Ort: Göteborg, Västra Götalands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 3836/2022

Om Fortifikationsverket

Som Driftchef i Fortifikationsverket jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige.  Region Sydvästs verksamhet utförs i Västra Götaland, Skåne och Hallands län och denna tjänst finns i driftdistriktet Göteborg och har ett geografiskt område som täcker Göteborg, Skredsvik, Uddevalla, Borås samt Göteborgs skärgård. Idag är det tolv drift och fastighetstekniker som har arbetsplats i distriktet. Nu söker vi en driftchef med placeringsort Göteborg, välkommen med din ansökan!

Om tjänsten.
Du ansvarar som driftchef för distriktets samlade driftuppdrag, allt ifrån planering och budgetering till genomförande och uppföljning. Du har personalansvar för medarbetare och beställaransvar för upphandling och uppföljning av köpta tjänster inom avtalstecknad drift. Du rapporterar till regionchef och ingår i regionens ledningsgrupp. Du är även föreståndare BVKF, elanläggningsansvarig enligt delegering samt ansvarig för det systematiska brandskyddsarbetet (SBA). I rollen ingår kund- och leverantörskontakter. Resor förekommer i tjänsten med anledning av att vi har verksamhet i hela landet, men främst inom regionen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole- YH- eller gymnasieingenjörsutbildning inom bygg, teknik, fastighetsdrift eller annat område vi bedömer relevant för tjänsten alternativt har du annan utbildning vi bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet från arbete som driftchef eller motsvarande inom likartade arbetsuppgifter där du har haft personalansvar. Du har erfarenhet av förvaltning och/eller driftverksamhet. Goda datakunskaper i administrativa IT-stödsystem och en hög administrativ förmåga är en förutsättning för att trivas i rollen. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med erfarenhet av budget- och prognosarbete, samt kunskap och erfarenhet av utomhusmiljöer, driftplanering och energioptimering. Har du utbildning i ledarskap, systematiskt arbetsmiljöarbete eller elanläggningar är det till din fördel.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. För att lyckas i rollen vet vi att du behöver ha goda ledaregenskaper, hög säkerhetsmedvetenhet god samarbetsförmåga och ett kommunikativt arbetssätt. Du är dessutom drivande, initiativtagande, stabil och har ett strukturerat arbetssätt.

Vad erbjuder vi dig?
Tillsammans med ca 850 trevliga och professionella kollegor runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi bygger, förvaltar, driftar och utvecklar avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar enligt den statliga värdegrunden och dess principer och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss. Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar också för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Anställningsvillkor 
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidare anställningar i myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta rekryterande regionchef Malena Andersson, tfn 010-44 44 903 eller rekryteringsspecialist Jenny Bolinder, tfn 010-44 44 913.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2022-10-16. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en allmän handling enligt offentlighetsprincipen.