Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Driftchef, Karlskrona

Ansökan senast: Tisdag den 31 Januari 2023
Ort: Karlskrona, Blekinge län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 5752/2022

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket söker en driftchef till Karlskrona! Har du erfarenhet från en driftverksamhet och van att leda andra? Trivs du med ett arbete där du får leda en grupp duktiga drifttekniker och möjliggöra deras arbete genom god driftplanering och mycket samarbete med förvaltare och våra hyresgäster? Då välkomnar vi dig att läsa mer och söka tjänsten. 

Var ska du jobba och vad ska du göra?

Fortifikationsverkets fastighetsbestånd består av både byggnader och stora övnings- och skjutfält och finns i hela Sverige. Region Sydöst förvaltar beståndet i Blekinge, Kalmar, Kronoberg och Jönköpings län. Regionens placeringsorter är Eksjö, Växjö, Skillingaryd, Karlskrona, Kosta och Ronneby. Utöver förvaltning och drift av det egna beståndet så utförs tilläggstjänster åt kunder som exempelvis Försvarsmakten och Statens fastighetsverk.

Som driftchef ansvarar du för driftgruppen som består av drygt 15 personer. Vi har en god sammanhållning och en stor bredd på kompetens och arbetslivserfarenhet inom driftområdet. Rollen är bred och ställer krav på en god ledarförmåga, hög grad av servicetänk gentemot våra kunder samt att du ska trivas med en roll som innebär mycket administration.

Du är kontaktytan mot våra förvaltare och säkerställer att överenskomna uppdrag utförs. Du har både personal- och arbetsmiljöansvar. Du ansvarar för driftplanering, uppföljning och analys samt att det ingår i ditt chefsuppdrag att förse dina medarbetare med verktyg, befogenheter och information för att nå verksamhetens mål.

Du planerar, styr, utvecklar och följer upp verksamheten samt har ett resultat- och budgetansvar. Du är också ansvarig för upphandling, avrop och uppföljning av köpta tjänster inom driftuppdraget. Resor förekommer i begränsad omfattning i tjänsten och som driftchef ingår du i regionens ledningsgrupp.

Vad erbjuder du oss?

Vi söker dig som har högskole- och/eller gymnasieingenjörsutbildning eller YH-utbildning med inriktning mot bygg eller teknik eller annan relevant utbildning. Alternativt har du relevant yrkeslivserfarenhet kompletterad med yrkesutbildningar som vi bedömer likvärdigt.

Vi vill också att du har flerårig erfarenhet av driftverksamhet och arbetsledande befattning där personalansvar ingått, inom fastighetssektorn eller liknande bransch.  Du har mycket goda datakunskaper, är svensk medborgare och har körkort klass B.

Det är meriterande om du också har utbildning inom ekonomi eller juridik. Annan utbildning som vi värdesätter är AFF-strukturen, brand- och egenkontroll samt även ledarskapsutbildning. Om du tidigare arbetat med budget- och prognosarbete ser vi positivt på det. Det är också meriterande med erfarenhet från säkerhetsklassat arbete och arbete i offentlig verksamhet (med bland annat kunskaper i Lagen om offentlig upphandling).

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss. För den här tjänsten söker vi en person som tar aktivt initiativ i sociala sammanhang och har lätt att skapa nya relationer. Du är analytisk, kreativ och trivs i en miljö som uppmuntrar att hitta nya lösningar på problem. Din administrativa förmåga är hög och du trivs med att ha många bollar i luften samtidigt. Du är tydlig i din kommunikation och hanterar stress på ett konstruktivt sätt samt har en mycket god förmåga att leda andra och skapa förståelse för det gemensamma målet.

Vad erbjuder vi dig?

Tillsammans med cirka 900 kollegor på Fortifikationsverket runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi genom att äga, utveckla och förvalta fastigheter för totalförsvaret bidrar till ett tryggt och fritt Sverige. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar med basen i den statliga värdegrunden och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss.

Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning innebär att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta regionchef Anders Kumlin, tfn 010-44 44 271 eller rekryteringsspecialist Sonja Sand, 010- 44 44 983.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter 

Jennie Olsson, Ledarna (Region Sydöst)
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan 

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 230131. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.