Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Drifttekniker, Älvdalen

Ansökan senast: Söndag den 29 Maj 2022
Ort: Älvdalen, Dalarnas län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 771/2022

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa! 

Vi erbjuder

Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Nu söker vi Drifttekniker till Älvdalen som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld. Dagens fastigheter styrs till stor del av teknik. Som drifttekniker ansvarar man för att fastighetens tekniska system fungerar som de ska och gör daglig tillsyn när det gäller drift, underhåll och skötsel.

De system som man ansvarar för är värme och ventilationssystem, värmeväxlare för fjärrvärme, värmepumpar, fläktar, elanläggning och annan teknisk utrustning. Det är ett viktigt arbete som säkerställer att det är behagligt att vistas i byggnaderna, på arbetsplatser och andra lokaler samt att systemen används på ett effektivt sätt när det gäller både kostnader, energi och miljö. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med drift och underhåll av vårt anläggnings- och fastighetsbestånd. I rollen ingår att arbeta med tillsyn och skötsel samt förebyggande underhåll av främst tekniska installationer i byggnader och tillhörande infrastruktur som värme- el- va- och luftbehandlingssystem, styr-, regler- och övervakningssystem. Du arbetar med felavhjälpande samt planerade underhåll på tekniska installationer i byggnader och kontinuerliga kund- och leverantörskontakter ingår. I den här tjänsten kommer en viktig del vara att arbeta med vårt nya styr- och övervakningssystem, vilket betyder att du behöver vara en van användare av dator i ditt arbete. Beredskapstjänstgöring kan komma att tillämpas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eller är nyutexaminerad drifttekniker- eller fastighetstekniker från yrkeshögskola, alternativt annan motsvarande utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig t.ex. tidigare yrkeslivserfarenhet av drift- och underhållsarbete inom fastighetsförvaltning med el, kyla, värme, ventilation & styr-regler och övervakning. Du har mycket god datavana av stödsystem och fastighetssystem och trivs med en roll som innebär en del arbete framför en dator. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer

Det är meriterande med arbetslivserfarenhet där man självständigt hanterat service-order, felanmälan eller driftoptimering samt felsökning på egen hand eller i team. Vi ser gärna att du har kunskap om fastighetsautomation och energioptimering eftersom vi har höga krav energieffektivisering.

Personliga egenskaper

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet då arbetet bedrivs både självständigt samt i grupp. Som person är du ansvarstagande och kommunikativ. Du tilltalas av att arbeta i ett serviceyrke som ställer krav på samarbetsförmåga och serviceanda. Du har hög problemlösnings och planeringsförmåga och är anpassningsbar efter de behov som verksamheten har.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning, heltid. Anställningens placeringsort är Älvdalen. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställningar i myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta driftchef Ari Heikkinen, tfn 010-44 44 711 eller Rekryteringsspecialist Sonja Sand, tfn 010-44 44 983.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 00

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 29 maj 2022. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.