Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Drifttekniker Älvdalen

Ansökan senast: Onsdag den 14 December 2022
Ort: Älvdalen, Dalarnas län
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Diarienr: 4654

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket söker en drifttekniker till Älvdalen (vikariat) som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld. Dagens fastigheter styrs till stor del av teknik. Som drifttekniker hos oss ansvarar du för att fastighetens tekniska system fungerar som de ska och gör daglig tillsyn när det gäller drift, underhåll och skötsel. Låter det intressant? Då hoppas vi du ska söka detta vikariat hos oss!

Var ska du jobba och vad ska du göra?

Vi är åtta personer som arbetar med drift och underhåll av vårt fastighetsbestånd i Trängslet. I rollen ingår att arbeta med tillsyn och skötsel samt förebyggande underhåll av främst tekniska installationer i byggnader och tillhörande infrastruktur som värme- el- va- och luftbehandlingssystem, styr-, regler- och övervakningssystem. Här ingår tillsyn och skötsel av en egen pelletspanna för distribution av fjärrvärme samt ett eget vattenverk och avloppsreningsverk. Du arbetar med felavhjälpande samt planerade underhåll på tekniska installationer i byggnader och kund- och leverantörskontakter ingår.

Det är ett viktigt arbete som säkerställer att det är behagligt att vistas i byggnaderna, på arbetsplatser och andra lokaler samt att systemen används på ett effektivt sätt när det gäller både kostnader, energi och miljö. I den här tjänsten kommer en viktig del vara att arbeta med vårt nya styr- och övervakningssystem, vilket betyder att du behöver vara en van användare av dator i ditt arbete. Kontinuerliga kund- och leverantörskontakter ingår och samt att beredskapstjänstgöring kan komma att tillämpas.

 

Vad erbjuder du oss?

Vi söker dig som har minst en teknisk utbildning på gymnasienivå. Du har mycket god datavana av stödsystem och trivs med en roll som innebär en del arbete framför en dator. Körkort klass B är ett krav. 

Det är meriterande om du har en vidareutbildning inom fastighetsteknik eller liknande alternativt arbetslivserfarenhet inom branschen där arbete med service-order, felanmälan eller driftoptimering ingått samt felsökning på egen hand eller i team. Vi ser också positivt på om du har kunskap om fastighetssystem, fastighetsautomation och energioptimering eftersom vi har höga krav energieffektivisering. 

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet då arbetet bedrivs både självständigt samt i grupp. Som person är du ansvarstagande och kommunikativ. Du tilltalas av att arbeta mot uppsatta mål och har en god samarbetsförmåga och serviceanda. Du har också hög problemlösnings- och planeringsförmåga och är anpassningsbar efter de behov som verksamheten har.

Vad erbjuder vi dig?

Tillsammans med ca 850 kollegor på Fortifikationsverket runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi bygger, förvaltar, driftar och utvecklar avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar enligt den statliga värdegrunden och dess principer och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss.

Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar också för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. 

Anställningsvillkor

Vikariat om cirka 12 månader. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning innebär att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Ari Heikkinen, tfn 010-44 44 711 eller rekryteringsspecialist Eva Bjälkander, 010- 44 44 592.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter

Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 14 december 2022. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.