Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

Drifttekniker El, Linköping

Drifttekniker El, Linköping

Ansökan senast: Söndag den 7 Mars 2021
Ort: Linköping, Östergötlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 523/2021

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa! 

Vi erbjuder

Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Som drifttekniker på Fortifikationsverket arbetar man brett med olika typer av arbetsuppgifter som förekommer inom fastighetsdrift. Driftteknikerna har ofta ett specialistområde, men alla jobbar med allt och med det som fastigheten kräver för att vi ska kunna tillhandahålla, underhålla och säkra lokalen med bibehållet eller förhöjt fastighetsvärde.

Nu söker vi drifttekniker med inriktning mot el till Linköping som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta självständigt och i team med drift, tillsyn och underhåll av vårt anläggnings- och fastighetsbestånd inom driftdistrikt Linköping med fokus på anläggningarna på Malmen. Vi är i dagsläget 5 drifttekniker som samarbetar. Vi har olika byggnadstyper i vårt bestånd, både enkla och med tekniska installationer. Du arbetar med ett brett spektra av arbetsuppgifter som rör fastighetsskötsel, vilket innebär tillsyn och skötsel av byggnaderna invändigt och utvändigt, felavhjälpande åtgärder samt dagliga kund- och leverantörskontakter. Du arbetar även med förebyggande underhåll av tekniska installationer i byggnader och tillhörande infrastruktur som värme- el- va- och luftbehandlingssystem, styr-, regler- och övervakningssystem samt skyddskomponenter. Genomförande av tilläggsuppdrag från kunder samt projektarbete är också en naturlig del av arbetet. Beredskapstjänstgöring ingår i anställningen. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom el, driftteknikerutbildning alternativt annan motsvarande utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. För den här rollen vill vi att du har erfarenhet av arbete med el i fastigheter. Vidare har du god datavana som användare av stödsystem. Du har även körkort med minst klass B. 

Meriterande kvalifikationer

Det är en fördel om du har yrkeslivserfarenhet av drift- och underhållsarbete inom fastighetsförvaltning med inriktning mot el och erfarenhet från produktions- och distributionsanläggningar för värme, vatten och avlopp. Det är meriterande om du har erfarenhet inom felsökning av fastighetstekniska installationer samt förståelse för hur de fastighetstekniska installationerna samverkar för en optimal och energieffektiv drift. Vidare är arbete inom säkerhetsklassad miljö såsom sjukhus, kraftverk eller motsvarande en bra erfarenhet. Har du behörighet inom kyla, ventilation eller andra teknikområden är det också fördelaktigt.

Personliga egenskaper

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Att vara ansvarstagande och strukturerad kommer naturligt för dig och du tilltalas av att arbeta i ett serviceyrke som ställer krav på väl utvecklad samarbets- och kommunikationsförmåga. För att lyckas i rollen vet vi att du behöver god problemlösningsförmåga och kunna arbeta med varierande arbetsuppgifter, stort som smått, självständigt såväl som i grupp. Du är affärsmässig gentemot våra kunder och har förmågan att kunna prioritera och fatta beslut under stress.  

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidare anställningar i myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Driftchef Carina Jonsson 010-44 44 421 eller Rekryteringsspecialist Sonja Sand, tfn 010-44 44 983.  

Fackliga representanter

Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO, Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 7 mars 2021. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.