Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

E-handelsspecialist inköp Eskilstuna

E-handelsspecialist inköp Eskilstuna

Ansökan senast: Söndag den 19 September 2021
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 3373/2021

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Om arbetsplatsen
Enheten marknad och inköp inom Fortifikationsverket är modern och deltar aktivt i myndighetens utveckling. Vi är inne i ett mycket intressant uppbyggnadsskede och har stora ambitioner inom inköps- och upphandlingsutveckling, under 2021/22 implementerar vi ett nytt e-handelssystem för inköp och fakturahantering. Vi erbjuder ett intressant uppdrag i en spännande arbetsmiljö där försvarsmakten är vår största kund. Vi finns på huvudkontoret i Eskilstuna.
E-handelsgruppen består idag av en e-handelsansvarig, en e-handelsspecialist och en e-handelskoordinator, gruppen är i tillväxt och behöver nu utökas med ytterligare e-handelsspecialist. E-handelsgruppen arbetar med verksamhetsutveckling genom att öka användning och funktionalitet i systemet i samråd med organisationen och leverantörer där målet är att alla inköp ska genomföras i systemet.
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld. Välkommen att söka tjänsten som e-handelsspecialist hos oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta nära ekonomienheten för att säkerställa effektivisering i fakturaflöden och ha ett nära samarbete med upphandlarna gällande e-faktura och e-handel, där det ingår att underhålla betalningsplaner och styra hanteringen av periodiserade fakturor.
Vi ansvarar, administrerar och ansvarar för att avtal och leverantörer finns tillgängliga i vårat inköpssystem där även hanteringen av leverantörsfakturor sker.
Som e-handelsspecialist kommer du även att medverka till utvecklingen av inköps- och fakturahanteringsprocessen, kopplat till inköpssystemet. Du kommer att planera och arbeta med utbildning och stöd till våra användare, anslutning och publicering av avtal och leverantörer för elektroniska fakturor samt elektroniska beställningar. Vidare kommer du att hantera produktkataloger, skapa inköpsformulär och säkerställa att olika typer av beställningar kan göras i inköpssystemet. Resor ingår i tjänsten då Fortifikationsverket har verksamhet i hela landet, dessa går att planera.

Kvalifikationer
För den här tjänsten har du utbildning på lägst gymnasienivå inom inköp, ekonomi, systemvetenskap eller inom område vi bedömer relevant för tjänsten. Du har även flerårig arbetslivserfarenhet inom administration. Du har goda kunskaper i administrativa stödsystem. Du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Du behärskar även engelska i tal och skrift och har körkort med minst klass B.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med kompetens och erfarenhet inom e-faktura standards, inköpssystem, fakturahanteringssystem eller kundhanteringssystem. Det är meriterande med akademisk utbildning eller för tjänsten relevant YH-utbildning.
Vi tror att för att lyckas på bästa sätt i rollen så har du erfarenhet av arbete med hela inköpsprocessen, från behov till betalning, gärna inom offentlig sektor. Har du dessutom erfarenhet av arbete med leverantörsanslutning i e-handelslösning är det till din fördel.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Att vara kreativ, serviceinriktad och flexibel kommer naturligt för dig. Arbetet ställer krav på att du är ansvarstagande och trivs med fokus på utveckling och att vara pådrivande för att leveranser med rätt kvalitet blir klara i tid. Rollen innebär många kontaktytor både inom och utanför organisation där samarbetsförmåga och kommunikation är av stor vikt.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidare anställningar i myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Inköpschef Jonas Arvidsson, tfn 010- 44 44 676 eller Rekryteringsspecialist Jenny Bolinder 010-44 44 913.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2021-09-19. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen