Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

El-ingenjör

Ansökan senast: Söndag den 2 April 2023
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 1405/2023

Om Fortifikationsverket

Som El-ingenjör har du ett intressant uppdrag där du arbetar med ett unikt fastighetsbestånd i nära samarbete med professionella och trevliga kollegor. Har du flerårig erfarenhet av arbete med anläggningar samt förvaltning av fastigheter och vill vara en del av vår tillväxt är du välkommen med din ansökan! 

Om oss och uppdraget
Analys och Kontrollenhetens huvudsakliga ansvarsområde är att leverera kvalitetssäkrade kontroller och analyser av anläggningar. Härvid kontrolleras uppfyllanden av brukarens krav, driftsäkerhet och driftuthållighet.
Som El-ingenjör på Analys och Kontrollenheten arbetar du i team om fyra till fem personer som genomför kontroller av anläggningar. Du deltar aktivt i enhetens effektiviseringsarbete och är med och driver de förändringar som behöver genomföras inom ditt område.

Dina arbetsområden kommer främst att vara elkraftsysten, reservkraft, avbrottsfri kraft (UPS) och elmiljö. Stor mängd resor ingår i tjänsten då Fortifikationsverket har verksamhet i hela landet. Resorna omfattar både att resa självständigt och i grupp, en resa varar i fyra till fem dagar normalt sett och vi eftersträvar god planering av förläggningen för dessa.

Dina kvalifikationer och egenskaper
För den här tjänsten är du el-utbildad högskoleingenjör, eller har KY-utbildning inom elteknik alternativt har du annan utbildning vi bedömer likvärdig. Du har flerårig, teoretisk och praktisk erfarenhet i frågor gällande elkraftsystem, reservkraft, UPS och elmiljö. Detta från kritiska miljöer som exempelvis processindustri, fartyg, gruvindustri eller skyddade anläggningar. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Du har även mycket god administrativ förmåga och erfarenhet att utrycka dig i rapportform. Krav att du kar körkort i minst klass B.

Det är meriterande med erfarenhet från elsystem i anläggningar med särskilda skydd, elektromagnetisk puls (EMP), åskskydd samt konstruktion och/eller besiktning och underhåll. Har du även erfarenhet från konstruktioner och elinstallationer inom industrin, samt vana att hantera Elsäkerhetsverkets föreskrifter, nya och gamla är det ännu bättre.
Vi ser gärna att du har kunskap om försvarsmaktens verksamhet. Vi tror att för att lyckas i rollen har du intresse för och vilja att kontinuerligt utveckla analys- och kontrollmetoder.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Att vara ansvarstagande, analytisk och ha en hög säkerhetsmedvetenhet kommer naturligt för dig. Rollen ställer krav på att du trivs med att vara självständig men också ibland arbeta i grupp med olika konstellationer och att arbeta flexibelt. För att lyckas i rollen vet vi att du behöver ha god samarbetsförmåga och vara bra på kommunikation, både skriftlig och muntlig.

Vad erbjuder vi dig?
Tillsammans med ca 900 trevliga och professionella kollegor runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi bygger, förvaltar, driftar och utvecklar avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar enligt den statliga värdegrunden och dess principer och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss. Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar också för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Placeringsort enligt överenskommelse. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta rekryteringsspecialist Jenny Bolinder tfn 010-44 44 913.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO eller Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2023-04-02. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.