Fortifikationsverkets logotyp och symbol
  • Talande webb
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen
Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

Energiansvarig

Energiansvarig

Ansökan senast: Söndag den 1 Mars 2020
Ort: Halmstad, Hallands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi en energiansvarig till Förvaltningsstödsenheten sydväst med placering i Halmstad. Vi ger dig en av Sveriges mest spännande arbetsplatser där du får vara med och bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som energiansvarig har du övergripande ansvar för energiarbetet och arbetar operativt med mediagrupper inom regionen och upprättar regionens energimål samt aktiviteter inom energiområdet. Du följer upp och initierar energieffektiviseringsåtgärder och svarar för energikalkylering på energisparåtgärder. Du kommer även att samordna medierapportering, säkerställa mediestatistik och svarar för uppföljning och rapportering. Vidare ger du stöd åt och utbildar övriga roller i regionen inom energiområdet och företräder regionen vid aktiviteter inom energiområdet. Tjänsten är placerad i Halmstad men resor förekommer inom hela regionen och kan även förekomma utanför.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad högskoleingenjör eller har motsvarande YH-utbildning inom energiområdet, alternativt har du motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdigt. Alternativt har du gymnasieingenjörsexamen med kompletterande påbyggnadsutbildningar inom energiområdet som vi bedömer likvärdigt. Du har en mycket god datavana och goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande om du är utbildad energiingenjör, energicontroller eller inom energibesiktning. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet som energiingenjör eller energicontroller samt erfarenhet av projektering eller systemkunskap inom styr, regler och övervakning. Vidare meriterande är kunskaper inom elinstallationer/elauktorisation och miljökunskaper samt erfarenhet av program CC och Prisma. Är du certifierad energiexpert är också det meriterande för tjänsten.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet vi söker dig som är självständig, och handlingskraftig men också har en god samarbetsförmåga. Du är duktig på att kommunicera med andra och är lyhörd i mötet. I rollen är det viktigt att du är flexibel och kan vara kreativ med en god problemlösningsförmåga. pålitlig och ansvarstagande med hög integritet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning innebär även att man blir krigsplacerad.
  
Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Marie Björkman, tfn 010-44 44 644 eller Rekryteringsspecialist Therese Gustavsson, tfn 010-44 44 169.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2020-03-01. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.