Fortifikationsverkets logotyp och symbol
  • Talande webb
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen
Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

Enhetschef Förvaltningsstöd

Enhetschef Förvaltningsstöd

Ansökan senast: Söndag den 4 Augusti 2019
Ort: Enköping, Uppsala län
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi enhetschef förvaltningsstöd till Region Mitt i Enköping som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att ha det övergripande samordningsansvaret för att planera, leda och följa upp verksamheten mot uppsatta mål. Du har personalansvar för egen enhet med 12 medarbetare som har tjänsteställe på flera olika orter inom regionen. Du kommer även vara tillika ställföreträdande regionchef. I ditt arbete ingår bland annat att samordna regionens verksamhetsplanering, ekonomiska uppföljning, miljö- och kvalitetsarbete inom regionen. Att bygga, utveckla och bevara goda relationer med kunder, andra myndigheter, och övriga aktörer i regionen ingår också i rollen. Resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har utbildning från universitet eller högskola, som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du har bred erfarenhet av administrativa förvaltningsfrågor och av att arbeta i stödsystem inom områdena ekonomi, verksamhetsstyrning och fastighetsförvaltning. Vidare har du flerårig erfarenhet som chef och ledare och av att arbeta affärs- och resultatinriktat. För att lyckas i rollen krävs att du har hög förmåga att samordna, planera, styra och följa upp verksamhet. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med erfarenhet som chef inom statlig eller offentlig förvaltning. Vidare är det meriterande med erfarenhet av ekonomistyrning, redovisning och fastighetsekonomi.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker en trygg ledare med god analytisk förmåga och strategiskt fokus. Du kommunicerar ditt budskap på ett tydligt sätt och du ser samarbete och goda relationer som en förutsättning för att lyckas i ditt uppdrag. Du har även ett kundorienterat förhållningssätt och förmår arbeta med stora informationsmängder samtidigt som du är drivande och utvecklingsinriktad med helhetsperspektiv.

Anställningsvillkor
Heltid tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta regionchef Jan-Olov Hedqvist, tfn 010- 44 44 243 eller HR-specialist Jeanett Klingtoft, tfn 010-44 44 195.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-08-04. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.