Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

Enhetschef Planeringsenheten

Enhetschef Planeringsenheten

Ansökan senast: Söndag den 17 Januari 2021
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 5068/2020

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder

Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Ledningsstaben består av tre enheter, Fastighetsutveckling, Planering och Styrning. De tre enheterna ansvarar för planering och uppföljning av verkets fastighetsutveckling, beredskapsfrågor samt den centrala finansfunktionen och verksamhetsstyrningen.

Till planeringsenheten söker vi nu en Enhetschef

Planeringsenheten ansvarar för att ta emot beställningar från våra hyresgäster vad gäller deras verksamhetsbehov och vilka investeringar som behöver göras. Enheten arbetar också med att samordna Fortifikationsverkets beredskap så den motsvarar den förmåga som krävs inom olika beredskapslägen i samverkan med våra partners. På Planeringsenheten arbetar fyra key account managers, två account managers, två specialister, en beredskapsstrateg och tre beredskapsplanerare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som enhetschef på Planeringsenheten ansvarar du för att planera, leda och följa upp verksamheten mot budget och uppsatta mål. I rollen ingår personalansvar för 12 medarbetare och du ingår i Ledningsstabens ledningsgrupp. Du ansvarar för att relationen med våra partners hanteras på rätt nivå, att hålla samman den samlade planeringen av utifrån inkomna behov och försvarsbeslutet samt att leda kvalitetssäkringen av att nödvändiga brukarrelaterade och vidmakthållande investeringar bereds vidare på rätt sätt inom Fortifikationsverket. Enheten har många externa kontakter, framförallt med myndigheter inom totalförsvaret och som enhetschef ingår det att skapa och upprätthålla dessa relationer. Ansvar för verkets centrala kundarbete, för den långsiktiga planeringen utifrån våra partners behov och försvarsbeslutet. Enheten är den centrala kontaktpunkten för våra partners och ansvarar får att huvudöverenskommelser med våra partners sluts. Arbetet innehåller resor inom Sverige.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning från universitet eller högskola, som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du har erfarenhet som chef och/eller ledare som exempelvis projektledare. För att lyckas i rollen krävs att du har stor förmåga att samordna, planera, styra och följa upp verksamhet. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer

För den här tjänsten ser vi gärna att du har erfarenhet av förhandlingar, kunskap om försvarsmaktens struktur samt fastighetskompetens. Det är meriterande om du har erfarenhet av att styra verksamhetens leverans mot externa krav och behov samt Officersutbildning eller motsvarande.

Personliga egenskaper

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som värdesätter och tillämpar ett tillitsfullt ledarskap och har en god förmåga att skapa förtroende och goda relationer. Du har ett starkt leveransfokus och är en god förhandlare, vilket ställer krav på att din kommunikativa förmåga är hög. Vidare kräver rollen att du är noggrann och systematisk, är duktig på att planera och prioritera långsiktigt samt att inta ett helhetsperspektiv.

Anställningsvillkor
Heltid tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Stabschef Jacob Henriksson, tfn 010-44 44 861 eller Rekryteringsspecialist Sonja Sand, tfn 010-44 44 983.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO,  Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 17 januari 2021. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.