Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Enhetschef projekteringsenheten, Eskilstuna

Ansökan senast: Söndag den 29 Maj 2022
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 2263/2022

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket söker en enhetschef till vår nyinrättade projekteringsenhet. Är du erfaren inom projektering, har mångårig ledarerfarenhet från projekteringsverksamhet inom byggbranschen? Vill du vara med och bygga upp en helt ny enhet? Då är det dig vi behöver! Läs mer och se om det är oss du söker.

Var ska du jobba och vad ska du göra?

Projektavdelningen ansvarar för Fortifikationsverkets brukarrelaterade bygginvesteringar. Avdelningen har i dag ca. 90 medarbetare och är indelad i sju operativa enheter, en projektstödsenhet och en stabsenhet. Fortifikationsverkets har sitt huvudkontor i Eskilstuna där ledningen för verket och Projektavdelningen i huvudsak är stationerade.

Projektavdelningen har för avsikt att inrätta en enhet för projektering av investeringsprojekt i egen regi, till denna enhet söker vi en enhetschef.

Som enhetschef för Projekteringsenheten ansvarar du Fortifikationsverkets interna projekteringsverksamhet och verksamhetsutveckling kopplad till enhetens verksamhet. Du stödjer avdelningschefen avseende uppföljningsfrågor kopplat till enheten samt i övergripande arbete med ständiga förbättringar. Då enheten är nyinrättad kommer den nya enhetschefen att successivt få bygga upp enheten med projekterande personal.  Rollen innebär att leda och samordna avdelningens egna projekteringsresurser, personalansvar för de medarbetare som kommer anställas på enheten, ansvar för budget och ekonomi kopplat till egen enhet samt sitta med i projektavdelningens ledningsgrupp

Vad erbjuder du oss?

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning med inriktning samhällsbyggnad, byggteknik, ekonomi eller motsvarande. Du har ledarkompetens som vi bedömer tillfredställande och mångårig erfarenhet av ledning av projekteringsverksamhet kopplat till byggbranschen. För rollen krävs också goda kunskaper i svenska och Körkort klass B.

Det är meriterande för den här tjänsten om du har erfarenhet av verksamhetsutveckling och Fortifikationsverkets verksamhet

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss. För att vara lyckosam i rollen som enhetschef på projekteringsenheten krävs det att du har en hög förmåga att samarbeta och vill hitta lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du är strukturerad, organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. Vidare är du en person som har lätt för att föra fram din talan, vinna andras respekt, argumentera och bli lyssnad på. Du är analytisk, strategisk och hanterar stress på ett konstruktivt sätt.

Vad erbjuder vi dig?

Tillsammans med ca 850 kollegor på Fortifikationsverket runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi bygger, förvaltar, driftar och utvecklar avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar enligt den statliga värdegrunden och dess principer och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss.

Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar också för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning innebär att man blir krigsplacering.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Ulf Håkansson, tfn 010-44 44 103  eller rekryteringsspecialist Sonja Sand, 010- 44 44 983.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter

Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 29 maj 2022 . Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.