Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

Enhetschef Styrningsenheten

Enhetschef Styrningsenheten

Ansökan senast: Söndag den 17 Januari 2021
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 5069/2020

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Ledningsstaben består av tre enheter, Fastighetsutveckling, Planering och Styrning. De tre enheterna ansvarar för att ta emot och planera beställningar från våra partners, den långsiktiga utvecklingen av fastigheterna, beredskapsfrågor samt ekonomi- och verksamhetsstyrning

Till Styrningsenheten söker vi nu en Enhetschef.

Styrningsenheten är en nybildad enhet som ansvarar för Fortifikationsverkets samlade planering och uppföljning. Enheten arbetar med bla. med budget, årsredovisning, underlag för intern styrning och kontroll, hyresprognoser och investeringsplaner samt kontakter med Regeringskansliet. På enheten arbetar en senior controller, en verksamhetscontroller, två finansiella controllers, tre fastighetscontrollers, en specialist samt en complianceansvarig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som enhetschef på Styrningsenheten ansvarar du för att planera, leda och följa upp verksamheten mot budget och uppsatta mål. I rollen ingår personal- och arbetsmiljöansvar för 10 medarbetare och du ingår i Ledningsstabens ledningsgrupp. Styrningsenhetens uppdrag är att ansvara för verkets samlade uppföljning vilket innebär att enhetschefen har en viktig roll att stödja i arbetet med utveckling av metoder för uppföljning, verksamhetsplanering och regelefterlevnad. Detta innebär bl.a. täta kontakter med Regeringskansliet och andra centrala myndigheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du har erfarenhet som chef och/eller ledare som exempelvis projektledare. För att lyckas i rollen krävs att du har hög förmåga att samordna, planera, styra och följa upp verksamhet. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer

Meriterande för den här tjänsten är erfarenhet av;

  • styrning och uppföljning från fastighetssektor eller finansiell verksamhet
  • styrning av statliga myndigheter
  • att arbeta med stöd åt myndighets- eller koncernledning
  • Fortifikationsverket eller Försvarsmaktens verksamhet 

Vi ser också gärna att du har utbildning inom ledarskap, statlig styrning och/eller fastighetsekonomi.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som värdesätter och tillämpar ett tillitsfullt ledarskap och har en god förmåga att skapa förtroende och goda relationer. Vidare kräver rollen att du är noggrann och systematisk, trivs att arbeta med förändringsledning och har en förmåga till helhetsperspektiv. Du är lyhörd för styrsignaler från ledningen samt besitter en hög kommunikativ förmåga.

Anställningsvillkor
Heltid tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Stabschef Jacob Henriksson, tfn 010- 44 44 861 eller Rekryteringsspecialist Sonja Sand tfn 010-44 44 983.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO, Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 17 januari 2021. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.