Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Enhetschefer, Projektavdelningen Eskilstuna

Ansökan senast: Söndag den 24 Oktober 2021
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 3908/2021

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder

Fortifikationsverket utgår från den statliga värdegrunden med principerna demokrati, legalitet, objektivitet, fri åsiktsbildning, respekt och effektivitet och service. Värdegrunden är utgångspunkten i vårt samarbete med varandra, våra kunder och samarbetspartners. Hos oss får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Till vår växande projektavdelning söker vi nu två Enhetschefer med placering i Eskilstuna.

Projektavdelningen ansvarar för Fortifikationsverkets brukarrelaterade bygginvesteringar och är idag ca 90 medarbetare, varav ca 60 stycken är projektledare. Under 2022 kommer projektavdelningen öka från tre operativa enheter till sju operativa enheter, en projektstödsenhet och en stabsenhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som enhetschef i projektavdelningen har du ett övergripande ansvar att leda de till enheten tilldelade bygg- och anläggningsprojekten från tidiga skeden till fullt färdiga projekt. Inom enheten har du personal- och arbetsmiljöansvar för ca.15 projektledare som är utplacerade i landet och du ansvarar för att planera, leda och fördela arbetet. I arbetsuppgifterna ingår kund- och myndighetskontakter samt medverkande i upphandling av konsulter och entreprenörer. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och har ansvar för budget och uppföljning av ekonomi kopplat till din enhet. Du deltar och bidrar i arbetet med ständiga förbättringar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp med inriktning väg och vatten, samhällsbyggnad, bygg- eller installationsteknik, arkitektur, fastighetsförvaltning eller motsvarande alternativt har du 4-årig teknisk gymnasieutbildning inom bygg/anläggning kompletterad med erfarenheter, kurser, utbildningar som vi bedömer ge likvärdiga kunskaper.

Vi vill att du har flerårig erfarenhet som chef eller ledare. Vidare har du erfarenhet av projektledning inom bygg- eller anläggningsbranschen i en större byggherre/beställarorganisation alternativt mångårig erfarenhet från andra delar av byggbranschen som bedöms ge motsvarande kunskap. För rollen krävs goda kunskaper i svenska och körkort klass B.

Meriterande

Meriterande för den här tjänsten är erfarenhet avseende det slutna fastighetsbeståndet och erfarenhet av Fortifikationsverkets verksamhet, främst inom bygg och förvaltning. Vi ser gärna att du har kunskap om Försvarsmaktens verksamhet och kunskap inom fastighets- och entreprenadjuridik samt Lagen om offentlig upphandling (LOU). Det är en fördel om du har kunskap i energi- och miljöfrågor och erfarenhet avseende kostnadsbedömning/anbudskalkylering i projekt. 

Personliga egenskaper

För den här tjänsten kommer dina personliga egenskaper värderas högt och vi söker dig som har god initiativförmåga och goda ledaregenskaper. Du är administrativt strukturerad, har en god kommunikations- och organisationsförmåga samt gott ansvarskännande. Vidare vill vi att du är kreativ och handlingskraftig.

Anställningsvillkor

Heltid, tillsvidare. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. 
 
Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta tf. Avdelningschef Ulf Håkansson tfn 010-44 44 103 eller Rekryteringsspecialist Sonja Sand tfn 010-44 44 983.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 24 oktober 2021. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.