Fortifikationsverkets logotyp och symbol
  • Talande webb
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen
Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

Fastighetsingenjör bygg

Fastighetsingenjör bygg

Ansökan senast: Måndag den 19 Augusti 2019
Ort: Karlskrona, Blekinge län
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi en Fastighetsingenjör till Förvaltningsstödsenheten Sydöst med placering i Karlskrona som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att utifrån ett projektorienterat arbetssätt svara för, samt genomföra projekt och uppdrag inom främst sakområdet byggnads-, skydds- och anläggningsteknik. Som fastighetsingenjör arbetar du även med statusbesiktningar, fastighetsdokumentation, kostnadsanalyser samt energi-, teknik- och miljöfrågor inom ramen för förvaltningsuppdraget. Du medverkar vid upphandling av konsulter och entreprenörer samt arbetar med planering och uppföljning. I rollen är du sakkunnig inom det byggtekniska området och har huvudsaklig inriktning avseende åtgärder och frågor kopplat till sakområdet. Resor ingår i arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad högskoleingenjör eller har motsvarande YH-utbildning med inriktning byggnadsteknik. Alternativt är du utbildad gymnasieingenjör med kompletterande påbyggnadsutbildningar inom teknikområdet som vi bedömer likvärdigt. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med erfarenhet från fastighetsbranschen som fastighetsingenjör, projektledare eller teknisk förvaltare med inriktning mot byggnadsteknik Det är även meriterande med utbildning inom praktisk projektledning samt erfarenhet av projektledning, arbetsledning och kunskaper om LOU samt SUA.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du drivande, strukturerad och initiativtagande. Du är kundorienterad med ett service- och förbättringsinriktat förhållningssätt med god administrativ förmåga. I rollen är det viktigt att du är pålitlig och ansvarstagande med hög integritet. Vidare har du god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Gustav Lindström, tfn 010- 44 44 205 eller HR-specialist Eric Nyborg, tfn 010 44 44 804.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-08-19. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.