Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Fastighetsingenjör Bygg, Linköping

Ansökan senast: Måndag den 10 April 2023
Ort: Linköping, Östergötlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 1226/2023

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket söker en fastighetsingenjör med inriktning bygg till Linköping! Har du en bakgrund från byggbranschen som arbetsledare, projektledare eller liknande så kan det vara dig vi söker. Vi utökar nu vårt team i Linköping med ytterligare en fastighetsingenjör och söker dig som vill arbeta med underhåll i ett spännande fastighetsbestånd i en viktig och växande verksamhet. Läs vidare och välkommen att söka nedan tjänst!

Var ska du jobba och vad ska du göra?

Fortifikationsverkets uppdrag är att bygga, äga, utveckla och förvalta fastigheter som framförallt Försvarsmakten använder i sin verksamhet. Vår förvaltningsorganisation är uppdelad i sex regioner med en teknikenhet i varje region. I region Mitt som geografiskt omfattar åtta län, jobbar idag 12 fastighetsingenjörer och en energiansvarig samt ansvarig chef. Enheten är spridd över de fyra orterna Uppsala, Enköping, Linköping samt Norrköping och inom kort även Falun. Teknikenhetens uppdrag är att ansvara för de underhålls- och investeringsprojekt som ingår i region Mitts projektportfölj, men även hantering av tilläggsbeställningar i form av verksamhetsanpassningar ingår. Projekten är uppdrag i enlighet med den fleråriga underhållsplan som är överenskommen med hyresgästen. 

Vi är en välfungerande arbetsgrupp med hög kapacitet och stort kundfokus. De kommande åren kommer de ske stora reinvesteringar och stark framdrift och därför behöver vi nu bli fler. Du blir en av tre fastighetsingenjörer som i huvudsak arbetar på uppdrag från förvaltarna.

Som fastighetsingenjör i Linköping arbetar du nära våra förvaltare i Östergötland med att leda projekt i varierande storlek och komplexitet inom främst byggområdet men även andra discipliner kan förekomma. Du har ansvaret för att projekten levereras i rätt tid, med rätt kvalitet och inom givna ekonomiska ramar. Det ingår i rollen att ansvara för utförande av fastighetsunderhåll, investeringar, tilläggstjänster och statusbesiktningar. Vanliga arbetsuppgifter är även fastighetsdokumentation och kostnadsanalyser inom ramen för förvaltningsuppdraget. Vidare kommer du arbeta och medverka vid upphandling av konsulter och entreprenörer. Resor kan förekomma inom hela regionen.

Vad erbjuder du oss?

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller YH-utbildning med inriktning bygg eller motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdigt. Du har erfarenhet från byggbranschen som arbetsledare, projektledare eller liknande hos entreprenör, konsult eller fastighetsbolag och är sakkunnig inom området bygg. Dessutom har du god datorvana och goda kunskaper i svenska språket. Körkort B är ett krav.  

Det är meriterande med erfarenhet av projektledning inom byggområdet. Vi ser också positivt på erfarenhet av offentlig upphandling med kunskaper i Lagen om Offentlig Upphandling (LOU).

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss. Vi värdesätter dina personliga egenskaper och lämplighet högt. För den här tjänsten behöver du vara drivande, strukturerad och initiativtagande. Vi vill också att du har ett kundorienterat sätt med ett service- och förbättringsinriktat förhållningssätt. Du håller dig uppdaterad inom din profession och omvärldsbevakar inom byggområdet. Andra viktiga egenskaper för den här tjänsten är din lojalitet och pålitlighet och att du är trygg i dig själv samt ansvarstagande med hög integritet. Du har också en god samarbets- och kommunikationsförmåga samt administrativ förmåga.

Vad erbjuder vi dig?

Tillsammans med drygt 900 kollegor på Fortifikationsverket runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi genom att äga, utveckla och förvalta fastigheter för totalförsvaret bidrar till ett tryggt och fritt Sverige. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar med basen i den statliga värdegrunden och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss.  

Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och att byta arbetsuppgifter inom kommunikationsområdet. Vi strävar efter att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning innebär att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Teknikchef Andreas Engström tfn 010-44 44 680 eller rekryteringsspecialist Eva Bjälkander, 010- 44 44 592.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter

Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 10 april 2023. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.