Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Fastighetsingenjör, Eksjö

Ansökan senast: Söndag den 21 Augusti 2022
Ort: Eksjö, Jönköpings län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 2976/2022

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket söker en fastighetsingenjör till Eksjö. Vill du jobba med ägarrelaterade projekt som rör fastigheter med en hyresgäst med en unik och annorlunda verksamhet? Då kan det vara dig vi behöver! Läs vidare och se om det är oss som du söker!

Var ska du jobba och vad ska du göra?

Fortifikationsverkets uppdrag är att bygga, äga, förvalta och drifta fastigheter som framförallt Försvarsmakten använder i sin verksamhet. Vår förvaltningsorganisation är uppdelad i sex regioner och Region Sydöst förvaltar fastigheter i Blekinge, Kalmar, Kronoberg och Jönköpings län vars fastighetsbestånd omfattar ca 525.000 kvm. Regionen har drygt 80 medarbetare utplacerade på regionens tre garnisonsorter – Eksjö, Karlskrona och Ronneby. Teknikenheten, leds av teknikchefen vilken är direkt underställd regionchefen och har idag en personalstyrka på 10 stycken fastighetsingenjörer.   

Tjänsten som fastighetsingenjör är en placering i Eksjös förvaltningsområde, vilket omfattar fastigheter inom Jönköping, Kronoberg och Kalmar län.

Även fastigheter placerade på andra geografiska områden i regionen kan komma att vara aktuella för tjänsten. 

Teknikenhetens uppdrag är att ansvara för de underhålls- och investeringsprojekt som ingår i regionens projektportfölj, men även hantering av tilläggsbeställningar i form av verksamhetsanpassningar ingår. Projekten är uppdrag i enlighet med den fleråriga underhållsplan som är överenskommen med hyresgästen. 

Som fastighetsingenjör arbetar du med att leda projekt i varierande storlek och komplexitet. Du ansvarar för projektet i hela kedjan, från utredning till produktion och för överlämnande till kund. Som fastighetsingenjör har du ansvaret för att projektet levereras till rätt kvalitet, inom given tid och inom givna ekonomiska ramar. Vanliga arbetsuppgifter är underhållsbesiktningar av de egna fastigheterna, samt administration kopplat till projekten. Resor kan förekomma inom hela regionen, men främst inom det egna förvaltningsområdet. 

Vad erbjuder du oss?

Vi söker dig som har högskoleutbildning, YH-utbildning med inriktning förvaltning, bygg, teknik eller dig med gymnasieutbildning med annan påbyggnadsutbildning med motsvarande inriktning.

Du har erfarenhet av liknande uppdrag, dvs projektledning inom bygg- och installationsbranschen alternativt inom fastighetsbranschen. Du kommunicerar och uttrycker dig väl både muntligt och skriftligt på svenska och har en hög administrativ förmåga. Körkort lägst B-behörighet är ett krav. 

Det är meriterande om du har ekonomisk, fortifikatorisk eller teknisk utbildning. Projektledning av underhålls- och investeringsprojekt och kunskaper om och erfarenhet av LOU/LUFS är också bra. Vidare är det en fördel om du har haft ett arbete i verksamhet inom ramen för säkerhetsklassning, erfarenhet av beställarroller och erfarenhet av fastighetsadministrativa system.

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss. För den här tjänsten vill vi att du besitter en hög samarbetsförmåga och har ett prestigelöst sätt att lösa problem för att nå det gemensamma målet. Du organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som har påbörjats och håller deadlines. Du är analytisk till din natur och har förmågan att kunna stå upp för dina åsikter och förmågan att skilja på sak och person. 

Vad erbjuder vi dig?

Tillsammans med ca 850 kollegor på Fortifikationsverket runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi bygger, förvaltar, driftar och utvecklar avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar enligt den statliga värdegrunden och dess principer och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss.

Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar också för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning innebär att man blir krigsplacering.

Kontaktpersoner 

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Anna Odenberger, tfn 010-44 44 311  eller rekryteringsspecialist Sonja Sand, 010- 44 44 983.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter

Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 21 augusti 2022. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.