Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Fastighetsingenjör, Enköping

Ansökan senast: Måndag den 22 Augusti 2022
Ort: Enköping, Uppsala län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 446/2022

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder

Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Fortifikationsverket är indelat i 6 regioner med en teknikenhet i varje region. Teknikenheten i region mitt består idag av 9 st fastighetsingenjörer och en energiansvarig samt ansvarig chef. Enheten är spridda över fyra orterna, Uppsala, Enköping, Linköping samt Norrköping och omfattar 8 län geografiskt.

Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Till vår teknikenhet söker vi nu en Fastighetsingenjör!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Fastighetsingenjör arbetar du i huvudsak på uppdrag från förvaltarna, vilket omfattar utförande av underhåll, investeringar, tilläggstjänster och besiktningar. Du kommer att utifrån ett projektorienterat arbetssätt svara för och genomföra projekt och uppdrag inom både bygg och installationsområdet inom beslutade ekonomiska ramar och tidsplaner. I tjänsten ingår att medverka och stödja vid upphandling och inköp av konsulter och entreprenörer, på uppdrag genomföra underhållsbesiktningar och leverera underlag till underhållsplaner och ansvara för att genomförda projekt överlämnas och avslutas samt att relationshandlingar levereras till arkiv, förvaltning och drift. Även andra arbetsuppgifter förekommer.

Denna tjänst innebär placering i Enköping, med uppdrag i hela norra region mitt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning eller YH-utbildning med inriktning bygg eller installationsteknik eller motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdigt. Du har erfarenhet från bygg eller fastighetsbranschen, god datorvana och goda kunskaper i svenska språket. Körkort B är ett krav.  

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet som fastighetsingenjör, teknisk förvaltare eller projektledare med inriktning mot bygg eller installation. Vi ser gärna att du har kunskaper om LOU.

Personliga egenskaper

Vi värdesätter dina personliga egenskaper och lämplighet högt. För den här tjänsten behöver du vara drivande, strukturerad och initiativtagande. Du behöver vara kundorienterad med ett service- och förbättringsinriktat förhållningssätt samt pålitlig och ansvarstagande med hög integritet. Du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga samt administrativ förmåga.

Anställningsvillkor

Heltid, tillsvidare. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. 
 
Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Teknikchef Andreas Engström tfn 010-44 44 680 eller Rekryteringsspecialist Sonja Sand tfn 010 44 44 983.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 22 augusti 2022. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.