Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Fastighetsingenjör flyg, Boden eller Luleå

Ansökan senast: Söndag den 1 Oktober 2023
Ort: Boden eller Luleå, Norrbottens län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 3319/2023

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket söker en Fastighetsingenjör flyg. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld. Söker du ett varierat arbete hos en arbetsgivare med ett annorlunda fastighetsbestånd? Läs vidare och se om det är dig vi behöver och oss som du söker.

Var ska du jobba och vad ska du göra?

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver.

Som fastighetsingenjör hos oss ingår man i Teknikenhet Norr där man på uppdrag av förvaltaren utifrån ett projektorienterat arbetssätt svarar för att planera, genomföra och följa upp underhållsåtgärder och ägarrelaterande investeringsprojekt inom fastighetsbeståndet. Många av uppdragen ligger inom sakområdet bygg men även inom el, vvs och mark. Som fastighetsingenjör arbetar man även med statusbesiktningar, fastighetdokumentation och kostnadsanalyser inom ramen för förvaltningsuppdraget samt medverkar vid upphandling av konsulter och entreprenörer. I arbetet ingår resor inom Norrbotten, Västerbotten, Jämtland och Västernorrlands län. Rollen är inriktad mot fastighetsbeståndet flygfält.

Vad erbjuder du oss?

Vi söker dig som är högskoleingenjör, gymnasieingenjör alternativt motsvarande utbildning- eller kunskap som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Vi ser att du har några års erfarenhet från markarbeten som projektledare, fastighetsingenjör, teknisk förvaltare eller motsvarande. Du har goda kunskaper i administrativa stödsystem och Officeprogram och mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Körkort klass B är ett krav.

Det är meriterande med erfarenhet från flygfältsunderhåll, asfaltering, LOU, BAS P/U, entreprenadjuridik, byggledning mark, och kunskap gällande upphandlingar. Det är även till din fördel om du har arbetslivserfarenhet från skydds och anläggningsteknik eller kunskap och erfarenhet från Försvarsmakten.

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ditt engagemang. Som person skall du ha lätt för att arbeta självständigt och drivande med integritet, och samtidigt vara en stabil och serviceinriktad lagspelare. För att lyckas i rollen vet vi att du behöver ha god samarbetsförmåga och ett kommunikativt arbetssätt. Du uppskattar vikten av att upprätta och vidmakthålla god struktur i arbetet. Du behöver även vara initiativtagande och trivas med att arbeta förbättringsinriktat.

Vad erbjuder vi dig?

Tillsammans med cirka 1000 kollegor på Fortifikationsverket runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi genom att äga, utveckla och förvalta fastigheter för totalförsvaret bidrar till ett tryggt och fritt Sverige. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar med basen i den statliga värdegrunden och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss. Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Placeringsort är Boden eller Luleå. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att du blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta rekryterande teknikchef Tobias Hansson, tfn 010- 44 44 315 eller rekryteringsspecialist Monica Landmark, tfn: 010-44 44 690.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter

Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 1 oktober 2023. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en allmän handling enligt offentlighetsprincipen