Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Fastighetsingenjör Gotland

Ansökan senast: Söndag den 21 Augusti 2022
Ort: Gotland, Gotlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 718/2022

Om Fortifikationsverket

Teknikenhet Östs verksamhet utförs i Stockholm och Gotlands län. Här arbetar tretton fastighetsingenjörer med utförande av underhåll, ägarrelaterade investeringar och tilläggstjänster.

Om tjänsten
Utifrån ett projektorienterat arbetssätt svara för, samt genomföra projekt, tilläggstjänster och uppdrag från Förvaltare. 

Arbete med status och underhållsbesiktningar, fastighetsdokumentation, kalkyler och utredningar. Lämna underlag till Förvaltarens underhållplanering, samt vid projektavslut genomföra överlämning till Förvaltare och Drift.

Utföra avrop från ramavtal och medverka vid upphandling av konsulter och entreprenörer samt arbeta med planering, kravställare och uppföljning av projekt och uppdrag.

Tjänsteresor ingår i arbetet och man arbetar huvudsakligen på Gotlands län med utgångspunkt Visby /Tofta.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning som högskoleingenjör, YH-utbildning eller gymnasieingenjör med kompletterande påbyggnadsutbildningar som vi bedömer likvärdiga med inriktning inom bygg, el eller installationsteknik.

Vi ser att du har några års erfarenhet från fastighetsbranschen som fastighetsingenjör, projektledare, teknisk förvaltare eller motsvarande. Du har erfarenhet av LOU och utbildning för BAS P/U. Vidare ser vi att du har mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Du har goda kunskaper i Officeprogram. Körkort klass B är ett krav.

 Meriterande

Har du erfarenhet av säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal SUA ser vi det som meriterande. Även grundläggande kunskaper i engelska är meriterande.

Personliga egenskaper

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Som person skall du ha lätt för att arbeta självständigt, finna nya lösningar på gamla problem och samtidigt vara en serviceinriktad lagspelare. För att lyckas i rollen vet vi att du behöver vara trygg, ha god samarbetsförmåga och ett kommunikativt arbetssätt. Du uppskattar vikten av att upprätta och vidmakthålla god struktur i arbetet. Du behöver även vara initiativtagande och trivas med att arbeta förbättringsinriktat.

Vad erbjuder vi dig?
Tillsammans med ca 850 trevliga och professionella kollegor runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi bygger, förvaltar, driftar och utvecklar avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar enligt den statliga värdegrunden och dess principer och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss. Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar också för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

 Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att du blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Claes Walmstedt, tfn 010- 44 44 654 eller Rekryteringskonsult Kajsa Björkman 072-450 06 33, Åsa Malmqvist 072-213 59 44

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2022-08-21 Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.