Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Fastighetsingenjör/Projektledare Örebro

Fastighetsingenjör/Projektledare Örebro

Ansökan senast: Söndag den 22 Augusti 2021
Ort: Örebro, Örebro län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 2887/2021, 2885/2021

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld. Välkommen att söka tjänsten som Fastighetsingenjör/Projektledare i Örebro hos oss!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som Fastighetsingenjör/Projektledare ansvarar du för att fastighetens funktion säkerställs samt att du tillsammans med dina kollegor arbetar för att nå verksamhetens uppställda mål avseende exempelvis god miljö, kvalitet, och nöjd kund. Tillsammans med fastighetsförvaltare och driftansvarig initierar, utreder och bereder du inriktnings- och beslutsunderlag för underhålls- och ombyggnadsprojekt samt lokalanpassningar. Du genomför underhållsbesiktningar, uppdaterar fastighetsdokumentation och kostnadsanalyser inom ramen för vårt förvaltningsuppdrag. Du medverkar som kravställare vid upphandling av konsulter och entreprenörer.

Du ansvarar för planering och genomförande av underhållsåtgärder och agerar projektledare för bygg- och anläggningsprojekt. I ditt ansvar ligger att budgetera, planera, upphandla, samordna, byggleda och följa upp projekten. Placeringsort är Örebro, men arbetet berör ett större geografiskt område och det ingår resor med övernattning i tjänsten, dessa går att planera i stor utsträckning.

Kvalifikationer
Du har flera års erfarenhet från byggbranschen som projektledare, fastighetsingenjör, teknisk förvaltare eller motsvarande inriktning mot VVS, El, bygg- och anläggning eller fastighetsförvaltning. Du har även flerårig erfarenhet av att självständigt leda bygg- och anläggningsprojekt med ansvar för tid och kostnad.
Du har utbildning inom teknikområdet, exempelvis högskoleingenjör, gymnasieingenjör med kompletterande påbyggnadsutbildningar som vi bedömer likvärdiga eller motsvarande YH-utbildning. Du har mycket god kunskap i svenska i tal och skrift. Du har även mycket god administrativ förmåga och datorvana. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Har du även god kunskap och praktisk erfarenhet av entreprenadjuridik är det till din fördel samt om du har erfarenhet av Fortifikationsverkets verksamhet, främst inom bygg och förvaltning. Det är även meriterande med utbildning och erfarenhet av offentlig upphandling och kunskap om miljöklassningssystem.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är strukturerad, kvalitetsmedveten, initiativtagande och analytisk samt har en god prioriteringsförmåga. Du är en kommunikativ och lyhörd lagspelare med god samarbetsförmåga. Du trivs i en dynamisk miljö och är flexibel. Du gillar utmaningar och har en förmåga att se och förstå helhetslösningar utifrån verksamhetens perspektiv. Du är drivande och har en hög förmåga att arbeta självständigt.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställningar i myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef Anders Ingelmark, tfn 010- 44 44 286 eller rekryteringsspecialist Jenny Bolinder 010-44 44 913.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2021-08-22. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen