Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Fastighetsingenjör Solna

Ansökan senast: Söndag den 30 Januari 2022
Ort: Solna, Stockholms län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 5059/2021

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som fastighetsingenjör hos oss ingår du i vår Teknikenhet där du kommer arbeta med förvaltningens planerade underhålls- och investeringsprojekt från kostnadsanalys, projektering till färdigt utförande. Du stöttar också våra förvaltare med status- och underhållsbesiktningar, genomför tilläggsbeställningar och mindre verksamhetsanpassningar åt vår kund. För personal inom Teknikenheten förekommer också särskilda uppdrag exempelvis som säkerhetsperson och ramavtals handläggare för regionen. Tjänsteresor ingår i arbetet. 

Kvalifikationer
Vi söker dig med utbildning och erfarenhet inom något av teknikområdena VVS eller elteknik. Relevant utbildning för tjänsten har du som är högskoleingenjör, gymnasieingenjör med kompletterande påbyggnadsutbildningar som vi bedömer likvärdiga eller motsvarande YH-utbildning. Vi ser att du har några års erfarenhet från fastighetsbranschen som fastighetsingenjör, projektledare, teknisk förvaltare eller motsvarande. Det är meriterande med erfarenhet av LOU och utbildning för BAS P/U.

Du har goda kunskaper i administrativa stödsystem och Officeprogram och mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Körkort klass B är ett krav.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Som person skall du ha lätt för att arbeta självständigt, drivande med integritet och samtidigt vara en serviceinriktad lagspelare. För att lyckas i rollen vet vi att du behöver ha god samarbetsförmåga och kommunikativt arbetssätt. Du uppskattar vikten av att upprätta och vidmakthålla god struktur i arbetet. Du behöver även vara initiativtagande och trivas med att arbeta förbättringsinriktat.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att du blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Claes Walmstedt, tfn 010- 44 44 654 eller rekryteringsspecialist Jenny Bolinder, tfn 010 44 44 913.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 30 januari 2022. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.