Fortifikationsverkets logotyp och symbol
  • Talande webb
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen
Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

Fastighetsingenjör - teknik

Fastighetsingenjör - teknik

Ansökan senast: Måndag den 18 Mars 2019
Ort: Eksjö, Jönköpings län
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap.

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi en fastighetsingenjör med inriktning teknik till Eksjö som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som fastighetsingenjör teknik kommer du, utifrån ett projektorienterat arbetssätt svara för, samt genomföra projekt och uppdrag inom främst sakområde teknik. Du arbetar med genomförande av statusbesiktningar, fastighetsdokumentation, kostnadsanalyser samt energi-, teknik- och miljöfrågor inom ramen för förvaltningsuppdraget. Du medverkar vid upphandling av konsulter och entreprenörer. Du är sakkunnig inom teknikområdet och har huvudsaklig inriktning avseende åtgärder och frågor kopplat till sakområdet. I arbetet ingår resor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad högskoleingenjör eller har motsvarande YH-utbildning med inriktning teknik. Alternativt är du utbildad gymnasieingenjör med kompletterande påbyggnadsutbildningar inom teknikområdet som vi bedömer likvärdigt. Du har erfarenhet från fastighetsbranschen som fastighetsingenjör, projektledare eller teknisk förvaltare med inriktning byggnadsteknik samt energi och miljö. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med utbildning inom praktisk projektledning och kunskap om LOU samt säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal, SUA. Det är även meriterande med flerårig erfarenhet som fastighetsingenjör eller teknisk förvaltare med inriktning mot byggnadstekniker samt energi och miljö samt erfarenhet av projektledning och arbetsledning.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är ansvarstagande och pålitlig med hög integritet. Du är drivande och strukturerad med en god administrativ förmåga. Vidare är du är kundorienterad med ett service- och förbättringsinriktat förhållningssätt och har en god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.
 
Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Gustav Lindström, tfn 010- 44 44 205.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
 
Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-03-18. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.