Fortifikationsverkets logotyp och symbol
  • Talande webb
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen
Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

Fastighetsingenjör

Fastighetsingenjör

Ansökan senast: Måndag den 18 Mars 2019
Ort: Karlskrona eller Eksjö, Jönköpings län
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap.

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi fastighetsingenjör till Förvaltningsstödsenheten Sydöst med placering i Karlskrona eller Eksjö som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som fastighetsingenjör kommer du utifrån ett projektorienterat arbetssätt svara för, samt genomföra projekt och uppdrag inom främst sakområdet anläggning, bygg eller installationsområdet. Du arbetar med statusbesiktningar, fastighetsdokumentation, kostnadsanalyser samt energi-, teknik- och miljöfrågor inom ramen för förvaltningsuppdraget. Du medverkar även vid upphandling av konsulter och entreprenörer samt arbetar med planering och uppföljning. Då tjänsten är ny kommer du att få vara med och forma innehållet och arbetsuppgifterna, vilket ställer krav på självständighet och eget driv. Resor ingår i arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad högskoleingenjör eller har motsvarande YH-utbildning med inriktning anläggning-, bygg- eller installationsområdet. Alternativt är du utbildad gymnasieingenjör med kompletterande påbyggnadsutbildningar inom teknikområdet som vi bedömer likvärdigt. Du har erfarenhet från fastighets- eller entreprenadbranschen som projektledare eller teknisk förvaltare. Vidare har du en god administrativ förmåga.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med erfarenhet och utbildning inom praktisk projektledning, kunskap om LOU samt säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal, SUA. Det är även meriterande med erfarenhet som ingenjör eller teknisk förvaltare med inriktning väg, anläggning, mark och miljö. Vidare är det meriterande med erfarenhet av upphandling, uppföljning av markentreprenader och arbetsledning.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du initiativtagande, drivande och kundorienterad med ett service- och förbättringsinriktat förhållningssätt. Du är pålitlig, har hög integritet och tar stort ansvar för ditt arbete. Du är även kommunikativ och har en god samarbetsförmåga.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Anställningens placeringsort är Karlskrona eller Eksjö efter överenskommelse. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Gustav Lindström, tfn 010-44 44 205.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
 
Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-03-18. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.