Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Förvaltningsassistent Umeå

Förvaltningsassistent Umeå

Ansökan senast: Söndag den 15 Augusti 2021
Ort: Umeå, Västerbottens län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 2764/2021

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi en förvaltningsassistent till Region Norr med placering i Umeå. Vi ger dig en av Sveriges mest spännande arbetsplatser där du får vara med och bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att hantera vår ekonomiadministration bland annat avseende leverantörsfakturor och kundfakturering. Som förvaltningsassistent kommer du att delta i budget, prognos och bokslutsarbete samt stödja med ekonomiska analyser och uppföljningar. Tjänsten innefattar även kontorsadministrativa arbetsuppgifter Arbetet sker i ett team med fyra förvaltningsassistenter som sitter i Boden och Luleå. Denna tjänst stödjer förvaltningsområde och driftdistrikt Umeå vilket inkluderar kontor i Umeå, Lycksele, Härnösand, Sollefteå och Östersund. Resor förekommer i tjänsten, dessa går att planera.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lägst utbildning som gymnasieekonom. Du har några års erfarenhet av ekonomiadministrativa arbetsuppgifter samt budget- och prognosarbete. Du har även erfarenhet av att självständigt genomföra ekonomiska analyser och uppföljningar. Det är viktigt att du har goda datakunskaper, mycket god administrativ förmåga och kan uttrycka dig väl i svenska, i tal och skrift. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med högskoleutbildning inom ekonomi. Det är även meriterande med erfarenhet och kunskap i fastighetsekonomi. Det är till din fördel om du har erfarenhet av arbete i staten då främst inom fastighetsförvaltning samt om du har arbetat med ekonomisystemet Agresso.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du serviceinriktad och självständig med ett strukturerat arbetssätt. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och tar eget ansvar i ditt arbete. I rollen är det viktigt att du har ett stort intresse av förändrings- och förbättringsarbete.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidare anställningar i myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta rekryterande stabschef Berith Pettersson, tfn 010-44 44 598 eller rekryteringsspecialist Jenny Bolinder 010- 44 44 913.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2021-08-15. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen