Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Förvaltningsledare IT, Eskilstuna

Ansökan senast: Söndag den 1 Oktober 2023
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 3370/2023

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket söker en förvaltningsledare IT till Eskilstuna. Har du utbildning inom IT och en inriktning mot systemförvaltning med erfarenhet av underhåll, förvaltning eller utveckling av IT-system? Har du också arbetat med test och kravhantering? Till vår växande IT-enhet söker vi ännu en kollega; välkommen med din ansökan!

Vi söker dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld. Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap.

Var ska du jobba och vad ska du göra?

IT-enheten består av cirka 30 medarbetare och ansvarar för Fortifikationsverkets hela IT-verksamhet. Vår enhet arbetar tjänsteorienterat med fokus på information och säkerhet. Vi är i stark tillväxt och bildade förra året ett eget team för säkerhetsskyddsklassade IT-miljöer för att kunna tillgodose verksamheten med säkerhet, spårbarhet och riktighet i våra IT-leveranser. I år fortsätter vi utvecklingen av vår verksamhet och jobbar vidare med olika värdeskapande initiativ och applikationer i samverkan med hela myndigheten.

 I en ny roll hos oss får du arbeta med systemtekniska lösningar riktat mot ekonomifunktionen. Arbetsuppgifter som ingår är:

  • Skriva förvaltningsplaner och leda utvecklingsarbetet inom området.
  • Arbeta i nära samarbete med kravställare och användare i ekonomifunktionen så väl som med andra funktioner med att identifiera och tillgodose krav och behov.
  • Planera och leda uppgraderingsuppdrag samt felärenden.
  • Ansvara för testarbeten enligt testplan exempelvis vid nya versioner eller funktioner i systemet.
  • Vara kontaktperson för systemleverantör och ansvara för systemförvaltningsplanen.

Det ingår även resor i tjänsten, som går att planera.

Vad erbjuder du oss?

Vi söker dig som har akademisk utbildning med IT-inriktning eller annan likvärdig utbildning. Vi vill också att du har några års erfarenhet av att arbeta som förvaltningsledare, systemförvaltare eller motsvarande roll. Erfarenhet av arbete med system/acceptanstest och att genomföra krav och kravhantering där insamling, analys och prioritering ingått är också något vi vill att du har med dig.

Du har mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift samt goda kunskaper i engelska, god administrativ förmåga samt vana att använda administrativa IT-system. Körkort klass B är ett krav.

Det är meriterande med ekonomiutbildning och gärna om du arbetat med system kring budget och ekonomiuppföljning exempelvis Unit4 (Agresso). Även tidigare arbete med förvaltningsmodeller exempelvis pm3 eller annan etablerad modell ser vi positivt på.

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss och vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet där en viktig del är att du är säkerhetsmedveten. Vi söker dig som är strukturerad och har en god prioriteringsförmåga samt är lösningsorienterad och analytisk. Vi vill också att du är en kommunikativ och lyhörd lagspelare som kan bemöta användare och övriga medarbetare på ett pedagogiskt och professionellt sätt. Du behöver också vara drivande och kunna arbeta självständigt. Du gillar utmaningar och kan lyfta blicken och förstå helhetslösningar utifrån verksamhetens perspektiv.

Vad erbjuder vi dig?

Tillsammans med cirka 1000 kollegor på Fortifikationsverket runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi genom att äga, utveckla och förvalta fastigheter för totalförsvaret bidrar till ett tryggt och fritt Sverige. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar med basen i den statliga värdegrunden och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss.

Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning innebär att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta IT-utvecklingsledare Mikael Dahlberg, tfn 010-44 44 118 eller rekryteringsspecialist Eva Bjälkander, 010- 44 44 592.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter

Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 1 oktober 2023. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en allmän handling enligt offentlighetsprincipen.