Fortifikationsverkets logotyp och symbol
  • Talande webb
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen
Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

HR-administratör

HR-administratör

Ansökan senast: Måndag den 27 Maj 2019
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap.

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi HR-administratör till HR-enheten i Eskilstuna som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att stödja HR-direktören, HR-specialister, HR-administratör samt övrig verksamhet inom det personaladministrativa området. Som HR-administratör säkerställer du kvalitet i myndighetens personaladministrativa hantering och upprätthåller enligt gällande administrativa krav. Du kommer bland annat att arbeta med rekryteringsadministration, anställningsadministration och fakturahantering. Du upprätthåller personalakter, uppdaterar intranät samt lämnar ut allmänna handlingar. Du kommer även att administrera lönekvitton och vara kontaktperson gentemot Statens servicecenter. Du uppdaterar HR-processer samt tar fram personalstatistik. Du verkar utifrån Fortifikationsverkets strategi och med intresse och förståelse för verksamheten.

På Fortifikationsverket organiseras HR och kommunikation inom samma avdelning. I rollen ingår att samarbeta såväl med kollegor inom avdelningen som med den övriga verksamheten. Resor kan förekomma i tjänsten och du rapporterar till HR-direktören

Kvalifikationer
Vi söker dig som har YH utbildning inom HR eller lön. Du har 1-2 års erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter. Du har mycket goda kunskaper i svenska och datakunskaper inom exempelvis Microsoft Office. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med erfarenhet inom HR- och/eller löneadministration. Det även meriterande med yrkeserfarenhet inom området från statlig verksamhet.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du ansvarsfull, lyhörd och flexibel. I rollen är det viktigt att du är serviceinriktad, strukturerad och noggrann. Vidare är du samarbetsinriktad och relationsbyggande som du kombinerar med personlig integritet och ett professionellt förhållningssätt.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Anställning inom Fortifikationsverket innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta HR-direktör Per-Olof Stålesjö, tfn 010-44 44 571 eller HR-specialist Sabine Andersson, tfn 010-44 44 721.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-05-27. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.