Fortifikationsverkets logotyp och symbol
  • Talande webb
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen
Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

HR-specialist kompetensutveckling/utbildningsansvarig

HR-specialist kompetensutveckling/utbildningsansvarig

Ansökan senast: Måndag den 23 September 2019
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetens-utveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi en HR-specialist för vår interna lärverksamhet som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med både strategiska och operativa frågor knutna till utbildningsområdet. I ditt ansvar ligger att samordna och utveckla vår interna utbildningsverksamhet. Fokus är på verksövergripande och strategiskt viktiga utbildningsinsatser men också generella insatser som exempelvis introduktionsdagar. Du samordnar det interna nätverk av kompetensutvecklare som finns i verksamheten. Med utgångspunkt från verksamhetsplan, målbild, strategier samt utvecklingsplaner arbetar du med att identifiera kompetensutvecklingsbehov. Du ansvarar också för att arbeta fram och utveckla lämpliga pedagogiska metoder. Ett nytt systemstöd för utbildningsverksamheten ska upphandlas där du blir en viktig aktör. Du skapar struktur och långsiktig planering för kompetensutvecklingsverksamheten. Du svarar för uppföljning och utveckling av genomförda insatser så att kompetensutvecklingsverksamheten får avsedd effekt och genomslag. I rollen ingår att samarbeta såväl med kollegor som med övrig verksamheten. Resor förekommer i arbetet och du rapporterar till HR- och kommunikationsdirektören.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lägst kandidatexamen inom personalområdet, eller annan inriktning som vi bedömer lämplig. Du har erfarenhet av utbildningsansvar, kompetensutvecklingsverksamhet eller utbildningsplanering på strategisk nivå i en organisation. Du har erfarenhet av att ställa krav på och följa upp leverantörer inom utbildningsområdet. Du har vidare erfarenhet av att utveckla och arbeta i processer. I rollen är det viktigt att du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Vidare har du goda datorkunskaper samt är en van användare av relevanta stödsystem. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med erfarenhet av kvalificerat arbete inom HR med tonvikt på kompetensutveckling. Meriterande är även kunskap om LOU samt erfarenhet av upphandling av LMS-system. Meriterande är kunskap och erfarenhet av HR inom statlig verksamhet. Vidare är det meriterande med erfarenhet av verksamhet med såväl tjänste- som kollektivanställda.  

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du självgående och ansvarstagande. Du är initiativtagande och öppen med god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Vidare är du samarbetsinriktad och relationsbyggande med hög personlig integritet och ett professionellt förhållningssätt. För att trivas i rollen behöver du vara strukturerad och ha förmåga att organisera ditt arbete på ett effektivt och metodiskt sätt. Du har god förståelse för verksamheten såväl operativ som taktisk och du skall kunna hantera en föränderlig miljö utan att tappa fokus på helheten

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontakt
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta HR-och kommunikationsdirektör Per-Olof Stålesjö, tfn 010-44 44 571 eller HR-specialist Sabine Andersson, tfn 010-44 44 721.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter når du via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-09-23. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.