Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Informationssäkerhetshandläggare, Eskilstuna

Ansökan senast: Söndag den 24 Oktober 2021
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 3762/2021

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!  

Vi söker nu en Informationssäkerhetshandläggare! Har du ett starkt intresse för informationssäkerhet, trivs med att bidra med din kunskap, har ordning och reda och gillar samarbete med andra, då ska du läsa vidare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Myndigheten ska följa säkerhetsskyddslag,  säkerhetsskyddsförordning och föreskrifter. Rollen innebär att säkerställa att dess följs samt handlägga övriga ärenden inom informationssäkerhet. Du kommer ingå i avdelning som är myndighetens experter på säkerhet.

Du kommer att samarbeta nära tillsammans med Informationssäkerhetschefen och stödja informations– och it-säkerhet inom myndigheten genom:

  • Teknisk rådgivning inför anskaffning av it-system och –materiel
  • Säkerhetsgranskning av it-system
  • Delta i interna projekt, leda interna utredningar, stödja i externa utredningar och vara behjälplig med rådgivning inom informationssäkerhet
  • Vara säkerhetsansvarig för huvudkontoret

I rollen ingår tillsyn och kontroll av säkerhetsskyddet vid våra verksamhetsställen som finns i hela Sverige och hos företag med vilka myndigheten ingått säkerhetsskyddsavtal, resor i tjänsten ingår. Genomföra utbildning inom arbetsområdet.

Kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning inom informationssäkerhetsområdet, it-säkerhet, eller annan eftergymnasial utbildning med dokumenterad erfarenhet av informationssäkerhet och it-säkerhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Du har minst tre års erfarenhet av att arbeta med informationssäkerhet. Det krävs att du har erfarenhet av arbete med it-säkerhet och datakommunikation, säkerhetsgranskning av it-system samt erfarenhet av att hantera hårdvarufrågor it-system. B-körkort.

Meriterande

Kunskaper om säkerhetsskyddslagstiftning och föreskrifter,  utbildning inom ISO 27000, certifiering inom it-säkerhet och informationssäkerhet. En fördel är om du har erfarenhet av att jobba med kravställning på säkerhetsfunktioner i It-system, erfarenhet av Ledningssystem för informationssäkerhet – LIS och av informationssystem för säkerhetsskyddklassificerad information. Erfarenhet från statlig myndighet eller annan offentlig verksamhet. Kunskaper om Försvarsmaktens regelverk säkerhetsskyddstjänst. Erfarenhet av att hålla föredragning och genomföra utbildning.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Tjänsten ställer höga krav på strukturerat arbetssätt och vana att arbeta mot uppsatta mål tillsammans med andra. Tjänsten ställer också höga krav på personlig integritet. Du är en god kommunikatör med förmåga att förklara och förankra både skriftligt och muntligt. Du har förmåga att söka kunskap på egen hand och tar ansvar för eget arbete. Du gillar utmaningar, är engagerad och stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö.

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Enhetschef Anders Danielsson tfn 010-44 44 000 eller Rekryteringsspecialist Sonja Sand tfn 010-44 44 983.

Fackliga representanter
Eric Bergman Ledarna, Tommy Eriksson SEKO, Karin Alm SACO, Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 24 oktober 2021. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.