Fortifikationsverkets logotyp och symbol
  • Talande webb
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen
Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

Informationssäkerhetshandläggare

Informationssäkerhetshandläggare

Ansökan senast: Måndag den 6 Maj 2019
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap.

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi en Informationssäkerhetshandläggare till Säkerhetsenheten i Eskilstuna som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att handlägga alla förekommande frågor inom informationssäkerhetsområdet där myndigheten är ålagd att följa säkerhetsskyddslag, säkerhetsskyddsförordning och föreskrifter. Du kommer att tillsammans med informationssäkerhetschefen bidra till att utveckla informationssäkerhetsarbetet vid myndigheten samt biträda signalskyddschefen. Du kommer att delta och/eller leda interna utredningar och stödja i externa utredningar. Även tillsyn och kontroller av säkerhetsskyddet vid myndighetens verksamhetsställen och hos företag med vilka myndigheten ingått säkerhetsskyddsavtal ingår i arbetsuppgifterna. Vidare genomför du utbildningar inom arbetsområdet. Resor förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer
Du har högskoleutbildning inom informationssäkerhetsområdet alternativt annan eftergymnasial utbildning med dokumenterad arbetslivserfarenhet inom informationssäkerhetsområdet som vi bedömer likvärdigt. Du har flerårig erfarenhet av informationssäkerhetsarbete. Du har även erfarenhet av att arbeta med säkerhetsskyddsfrågor. B-körkort är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med kunskaper om säkerhetsskyddslagstiftning och föreskrifter samt utbildning och erfarenhet inom signalskyddstjänst och ISO 27000. Det är även meriterande med erfarenhet från statlig myndighet, erfarenhet av ledningssystem för informationssäkerhet samt kunskaper om Försvarsmaktens regelverk avseende säkerhetsskyddstjänst.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du är en god kommunikatör med en pedagogisk förmåga att förklara och förankra både skriftligt och muntligt. Det är av vikt att du har ett strukturerat arbetssätt med förmåga och intresse att finna lösningar till förbättringar och utveckling inom arbetsområdet. Rollen ställer höga krav på personlig integritet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Säkerhetsskyddschef Kristina Malmström, tfn 010- 44 44 284 eller HR-specialist Sabine Andersson, tfn 010 44 44 721.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-05-06. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.