Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Investeringsledare, Eskilstuna

Ansökan senast: Onsdag den 8 Juni 2022
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 1982/2022

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket söker en investeringsledare till Eskilstuna. Som investeriongsledare arbetar du nära våra projektledare och enhetschefer med att ta fram underlag för investeringsbeslut, prognoser och budget. Du är en viktig del i den enhet som du tillhör och bidrar med att säkerställa att processer, gemensamt arbetssätt och rutiner följs.

Var ska du jobba och vad ska du göra?

Fortifikationsverkets har sitt huvudkontor i Eskilstuna där ledningen för verket och Projektavdelningen i huvudsak är stationerade. Projektavdelningen har i dag ca 95 anställda varav ca 65 medarbetare är projektledare. Projektavdelningen ansvarar för Fortifikationsverkets brukarrelaterade bygginvesteringar. Avdelningen är indelad i 7 stycken operativa enheter, 1 stabsenhet samt 1 projektstödsenhet.

Vi söker nu en investeringsledare till en av Projektavdelningens investeringsenheter med placering i Eskilstuna. Arbetet som investeringsledare innebär stor delaktighet i den planering och rapportering som erfordras för de operativa enheterna i nära samarbete med berörda enhetschefer.  Du kommer granska underlag för investeringsbeslut samt för investeringsprojektens tidiga skeden och leder framtagande och sammanställning av prognoser inom dedikerad enhet. Investeringsplanering och produktionsuppföljning med kund är ytterligare arbetsuppgifter som ingår i rollen. Du kommer leda projektens budget- och prognosarbete i samarbete med projektledare samt säkerställa att processer, gemensamt arbetssätt och rutiner inom enheten följs.

Vad erbjuder du oss?

Vi söker dig som har Universitets- eller högskoleutbildning eller gymnasieutbildning med lämplig arbetslivserfarenhet, inriktning inom ekonomi, fastighetsförvaltning eller bygg. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta med budget, utredningar och rapportering, främst kopplat till projekt inom bygg och förvaltning. Vidare krävs det att du har flerårig vana att arbeta med IT-systemstöd, har en god administrativ förmåga och goda kunskaper i svenska. För tjänsten krävs körkort klass B.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med ekonomistyrning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av Fortifikationsverkets verksamhet, främst inom bygg och förvaltning och kunskap om Försvarsmaktens verksamhet. Har du även kunskap inom fastighets och entreprenadjuridik är det fördelaktigt.

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person tar du egna initiativ och har god analytisk- och problemlösningsförmåga. Du är administrativt strukturerad samt har god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Vad erbjuder vi dig?

Tillsammans med ca 850 kollegor på Fortifikationsverket runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi bygger, förvaltar, driftar och utvecklar avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar enligt den statliga värdegrunden och dess principer och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss.

Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar också för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning innebär att man blir krigsplacering.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Anders Lindberg , tfn 010-44 44 155 eller rekryteringsspecialist Sonja Sand, 010- 44 44 983.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter

Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 8 juni 2022. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.