Fortifikationsverkets logotyp och symbol
  • Talande webb
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen
Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

Investeringsledare

Investeringsledare

Ansökan senast: Måndag den 23 September 2019
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi investeringsledare till Eskilstuna som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att tillhöra staben på Projektavdelningen. Projektavdelningen ansvarar för att genomföra investeringar, avyttringar och fastighetstransaktioner och har förutom staben fyra operativa enheter.

Du kommer att ta fram underlag för investeringsbeslut samt för investeringsprojektens tidiga skeden. Som investeringsledare inhämtar du och sammanställer verkets investeringsprognoser samt bereder och upprättar regeringsskrivelser för större projekt. Du genomför även sammanställningar av planer med budget och prognos till regeringen. Arbetet innefattar också investeringsplanering samt produktionsdialoger med Försvarsmaktens produktionsledning. Rollen innebär även att vara ett stöd i projektens budget- och prognosarbete samt avseende arbetssätt, processer, rutiner och att föra kommunikation avseende investeringsprojekt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har civil- eller högskoleutbildning. Alternativt är du utbildad gymnasieingenjör med kompletterande påbyggnadsutbildningar inom området som vi bedömer likvärdigt. Du har flerårig erfarenhet av arbete med budget, uppföljning, utredningar och rapportering, främst kopplat till projekt inom bygg och förvaltning. Du har även goda kunskaper av arbete med IT-systemstöd samt god administrativ förmåga. Vidare har du goda kunskaper i svenska. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med erfarenhet av arbete i kommunikation i projekt. Det är meriterande med erfarenhet av Fortifikationsverkets verksamhet, främst inom bygg och förvaltning och även kunskap om Försvarsmaktens verksamhet. Det är även meriterande med kunskap inom fastighets- och entreprenadjuridik, Lagen om offentlig upphandling (LOU) samt att du har goda kunskaper i engelska.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person tar du egna initiativ och har god analytisk- och problemlösningsförmåga. Du är administrativt strukturerad samt har god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning inom Fortifikationsverket innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Göran Wahlström, tfn 010- 44 44 719 eller HR-specialist Jessica Rosén, tfn 010- 44 44 565.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-09-23. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.