Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

IT-chef Eskilstuna

Ansökan senast: Fredag den 28 Januari 2022
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 3460/2021

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Om arbetsplatsen
Fortifikationsverkets IT-enhet ansvarar för verkets IT-verksamhet.
IT-verksamheten är inne i ett utvecklings-och förändringsarbete, vilket innebär en successiv övergång från en traditionell IT-drift och förvaltning till en tjänsteorienterad verksamhetsnära organisation med fokus på information och säkerhet.
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld. Välkommen med din ansökan!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som IT chef är du mycket kommunikativ och har förmåga att skapa förståelse i alla led. Det innebär att du är socialt kompetent och att du har förmåga att upprätta egna myndighetsinterna nätverk och för kontinuerliga dialoger med kunder och intressenter. Du behöver vara transparent och tydlig i din kommunikation. Att kommunicera innebär också förmåga att kunna lyssna. Dina ledaregenskaper är fundamentala för tjänsten; du behöver vara beslutsmässig med tydligt konsekvenstänk och resultatfokus. Ditt ledarskap är coachande utan detaljstyrning. Vår verksamhet är inne i ett starkt förändringsskede vilket gör att du bör vara förändringsorienterad och tålmodig utan att tappa siktet på målet.

Som  IT-chef ska du planera, leda och fördela arbetet för enheten mot uppsatta mål. Det innebär bland annat att med eget ansvar upprätta budget för enheten, personalansvar för enhetens medarbetare och upprätthålla samt bibehålla goda kund- och myndighetskontakter.

Som IT-chef ingår du också i avdelningens ledningsgrupp där utgångspunkten är att du bidrar med ett avdelnings- och myndighetsfokus samt stöttar avdelningschef liksom är ett stöd till dina chefskollegor.

Kvalifikationer
För den här tjänsten har du högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi eller samhällsvetenskap. Du har även lång dokumenterad erfarenhet från arbetsledande befattningar med personalansvar med uppvisat gott ledarskap och du har erfarenhet från arbete i offentlig sektor. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift och har körkort med minst klass B.

Meriterande kvalifikationer
Tidigare arbetslivserfarenhet som chef inom IT-verksamhet är meriterande. Det är även meriterande om du har goda kunskaper om eller erfarenheter av Försvarsmaktens, Fortifikationsverkets eller andra försvarsmyndigheters verksamhet. Har du dessutom erfarenhet av att leda medarbetare med specialistkunskap, av offentlig upphandling eller utbildning i ledarskap är även det till din fördel.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du behöver vara strategisk, trygg och ha goda ledaregenskaper. Att ha en hög säkerhetsmedvetenhet kommer naturligt för dig samtidigt som du är analytisk och resultatinriktad. Rollen ställer krav på att du är ansvarstagande och trivs med att arbeta flexibelt. För att lyckas i rollen vet vi att du behöver ha god samarbetsförmåga och vara bra på kommunikation, både skriftlig och muntlig.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Anställningens placeringsort är Eskilstuna. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidare anställningar i myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Utvecklingsdirektör Anna-Karin Lindblad Wieslander 010- 44 44 437 eller Rekryteringsspecialist Jenny Bolinder 010-44 44 913.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2022-01-28. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.