Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

IT-infrastrukturspecialist Eskilstuna

Ansökan senast: Söndag den 2 April 2023
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 44/2023

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket söker en IT-infrastrukturspecialist till Eskilstuna. Till vårt huvudkontor söker vi nu en IT-specialist med inriktning infrastruktur som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld. Välkommen med din ansökan!

Var ska du jobba och vad ska du göra?

Vi på IT-enheten är 27 medarbetare och ansvarar för Fortifikationsverkets hela IT-verksamhet. Vi är inne i ett utvecklings-och förändringsarbete som innebär en successiv övergång från en traditionell IT-enhet till en tjänsteorienterad verksamhetsnära organisation. Vi ska förflytta oss mot ett arbetssätt där vi fokuserar på värdeskapande initiativ, applikationer och verksamhetsutveckling samt tillgodose höga krav på säkerhet. Utifrån detta perspektiv behöver vi nu utöka kompetensen inom infrastruktur.

Som IT-infrastrukturspecialist kommer du att ansvara för att driva utvecklingen framåt av Fortifikationsverkets IT-infrastruktur kopplat till server, lagring och virtualiseringsplattform. Du kommer också arbeta med design, planering, implementering och förvaltning kopplat till nya och befintliga teknologier inom området. Arbetet innefattar projektering samt att leda genomförande och slutdokumentation. Vidare kommer du ha kontinuerlig kundkontakt med så väl interna som externa parter. Det ingår även enstaka resor i tjänsten, dessa går att planera.

Vad erbjuder du oss?

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning inom IT-teknik eller annan inriktning som vi bedömer relevant för tjänsten alternativt har du annan av oss bedömd likvärdig utbildning. Du har flerårig erfarenhet från arbete med design, planering, implementation och förvaltning inom IT-infrastruktur där säkerhet och redundans har ett högt fokus. Du har även erfarenhet av arbete med serverlösningar, lagring och virtualiseringsplattform. Vidare, söker vi dig som tidigare arbetat med att driva mindre projekt och uppdrag inom området. Du har även mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift och hög administrativ förmåga samt vana att använda administrativa IT-system. Körkort klass B är ett krav.

Det är meriterande med bred kunskap och erfarenhet av att jobba med lösningar ifrån branschledande leverantörer av hårdvara och stora infrastrukturlösningar, liksom erfarenhet av att implementera och utveckla användningen av dessa. Erfarenhet av olika backup-lösningar är också meriterande. Har du erfarenhet av att stötta i kravställning kopplat till upphandlingar inom IT-infrastruktur är det också en stor fördel.

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss. Vi söker dig som är resultat- och lösningsorienterad det vill säga att du drivs av att nå uppsatta mål och av att hitta goda lösningar. Du är också serviceinriktad och van vid att kommunicera med personer inom olika kompetens- och verksamhetsområden. Andra viktiga egenskaper vi vill att du har är att du är kvalitetsmedveten och arbetar strukturerat samt har en god analytisk förmåga. Att aktivt stötta organisationen och bidra till kunskapsöverföring med dina kollegor ser du som en naturlig del i ditt arbete.

Vad erbjuder vi dig?

Tillsammans med cirka 900 kollegor på Fortifikationsverket runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi genom att äga, utveckla och förvalta fastigheter för totalförsvaret bidrar till ett tryggt och fritt Sverige. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar med basen i den statliga värdegrunden och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss.

Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning innebär att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta IT-chef Ellenor Rör Axelsson, tfn 010-44 44 407 eller rekryteringsspecialist Eva Bjälkander, 010- 44 44 592.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter

Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2 april 2023. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.