Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

IT-Projektledare Eskilstuna

IT-Projektledare Eskilstuna

Ansökan senast: Söndag den 23 Augusti 2020
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder
IT-enheten inom Fortifikationsverket bedriver modern verksamhet som aktivt deltar i myndighetens utveckling. Vi är inne i ett mycket intressant utvecklings- och förändringsarbete, vilket innebär en successiv övergång från en traditionell drift och support organisation till en modern tjänsteorienterad verksamhetsnära organisation. Vi erbjuder ett intressant uppdrag i en spännande arbetsmiljö där försvarsmakten är vår största kund. Vi finns på huvudkontoret i Eskilstuna.

Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi IT-projektledare till IT-enheten i Eskilstuna som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld. Välkommen med din ansökan.
 
Huvudsakliga arbetsuppgifter
IT-verksamheten är indelad i olika grupper som arbetar med förvaltning och projekt, arkitektur och digitalisering, drift och infrastruktur samt support. En förutsättning för att kunna etablera nya lösningar är att vi har en bra och ordnad hantering av våra IT-nära projekt och vi behöver därför förstärka med kompetens inom projektledning och projektportföljshantering.

En del av uppdraget är att bedöma framgångsfaktorer i projektupplägg inför rekommendationer till beslutsfattare. Du kommer även att leda och genomföra projekt med anknytning till IT i nära samverkan med verksamheten genom att följa upp och rapportera status och avvikelser utifrån projektetens mål och planering. Du säkrar resurser och projektdeltagande samt styr och leder projektmedlemmarna inom projekt. Ytterligare en del i arbetet är att underhålla projektportföljen samt bereda underlag inför avrapportering samt status och beslut för densamma. Då Fortifikationsverket har verksamhet i hela landet ingår resor i tjänsten, dessa går att planera.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole-, eller universitetsutbildning i system-, datavetenskap och/eller civilingenjör inom datateknik eller informationsteknologi. Alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har minst 5 års praktisk erfarenhet av IT-projektledning/projektledning samt dokumenterad erfarenhet av att leda projekt med lyckat resultat. Vidare har du erfarenhet av projektstyrningsmodeller såsom PPS, Projektil eller liknande. Du har även erfarenhet av att arbeta inom ett projekts alla olika faser från förstudie till implementation och överlämning till förvaltning. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med erfarenhet av att arbeta med uppföljning av projekt ur ett projektportföljsperspektiv (PMO). Vi tror även att du har erfarenhet av ITIL och/eller PM3 eller liknande förvaltningsmodell. Har du dessutom certifiering inom IT-projektledning och även erfarenhet inom området från offentlig sektor är även det meriterande. Det är också en fördel om du har vana av att arbeta med sekretessinformation och/eller säkerhetsklassad information.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. För att lyckas i rollen är du affärsmässig, strategisk, resultatorienterad och har goda ledaregenskaper. Du är stark i din kommunikation-och samarbetsförmåga och kan samarbeta med personer inom olika roller alltifrån projektdeltagare till styrgruppsmedlemmar. Du har även god prioriteringsförmåga och är strukturerad i ditt angreppssätt.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidare anställningar i myndigheten innebär att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta IT-chef Marie Berg tfn 010-44 44 540 eller rekryteringsspecialist Jenny Bolinder, tfn 010-44 44 913.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO 
De nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2020-08-23. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen