Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

IT-säkerhetstekniker, Eskilstuna

Ansökan senast: Söndag den 1 Oktober 2023
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 3369/2023

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket söker två IT-säkerhetstekniker till Eskilstuna. Vill du bli en del av en växande IT-organisation där fokus på säkerhet är en självklarhet? Vi utökar vårt IT-säkerhetsteam med två nya tekniker. Tycker du det låter spännande, skicka in din ansökan redan idag!

Vi söker dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld. Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap.

Växande IT-enhet med fokus på säkerhet

IT-enheten består av cirka 30 medarbetare och ansvarar för Fortifikationsverkets hela IT-verksamhet. Vår enhet arbetar tjänsteorienterat med fokus på information och säkerhet. Vi är i stark tillväxt och bildade förra året ett eget team för säkerhetsskyddsklassade IT-miljöer för att kunna tillgodose verksamheten med säkerhet, spårbarhet och riktighet i våra IT-leveranser. I år fortsätter vi utvecklingen av vår verksamhet och jobbar vidare med olika värdeskapande initiativ och applikationer i samverkan med hela myndigheten.

Arbetsuppgifter

Som IT-säkerhetstekniker i vårt nybildade team kommer du huvudsakligen arbeta med övervakning av säkerhetsklassade IT-miljöer och åtgärder av olika säkerhetsincidenter. Det innebär bland annat att stötta och vidta olika tekniska åtgärder så som systemövervakning, kontroll och felsökning. Du kommer också att delta i större projekt och bidra med din kompetens. Vidare ingår det att omvärldsbevaka och utvärdera tekniska lösningar inom området.

Det ingår även resor i tjänsten, som går att planera. Det kan eventuellt bli aktuellt med beredskapsarbete.

Vad erbjuder du oss?

Vi söker dig som har gymnasie-, yrkeshögskole- eller högskoleutbildning inom IT-teknik eller annan likvärdig utbildning. Du har även några års arbetslivserfarenhet som IT-tekniker och har arbetat med IT-säkerhet med monitorering och felsökning. Det innebär att vi vill att du kan läsa loggar och har erfarenhet av incidenter. Du har mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift samt goda kunskaper i engelska, god administrativ förmåga. Körkort klass B är ett krav.

Det är meriterande om din erfarenhet innefattar arbete i IT-nätverk och datakommunikation. Det är också meriterande med kunskaper eller kompetens i följande:

  • GIAC certifiering.
  • EC-Council certifiering.
  • SIEM-system och säkerhetsloggning.
  • Brandväggar, IPS eller IDS.
  • Antivirus/EDR-system.
  • Säkerhetshärdning av IT-produkter.
  • Incidentutredning och incidenthantering.
  • SPAM och phishing skydd.
  • Arbetat med programmering eller script.
  • Arbetat med integrationer mellan säkerhetsprodukter.

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss och vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet där en viktig del är att du är säkerhetsmedveten. Som person är du serviceinriktad och har god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du är även kvalitetsmedveten och har ett eget driv och engagemang i ditt arbete samt arbetar strukturerat och har en god analytisk förmåga. Att aktivt stötta organisationen och bidra till kunskapsöverföring med dina kollegor ser du som en naturlig del i ditt arbete.

Vad erbjuder vi dig?

Tillsammans med cirka 1000 kollegor på Fortifikationsverket runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi genom att äga, utveckla och förvalta fastigheter för totalförsvaret bidrar till ett tryggt och fritt Sverige. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar med basen i den statliga värdegrunden och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss.

Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning innebär att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta IT-utvecklingsledare Mikael Dahlberg, tfn 010-44 44 118 eller rekryteringsspecialist Eva Bjälkander, 010- 44 44 592.

Till säljare och annonserings- och rekryteringstjänster

Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter

Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 1 oktober 2023. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en allmän handling enligt offentlighetsprincipen.