Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

IT-tekniker Eskilstuna

Ansökan senast: Tisdag den 7 Juni 2022
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 1975/2022

Om Fortifikationsverket

IT-enheten består idag av ca 20 personer, men är inne i ett expansionsskede. Vi arbetar med såväl vanliga IT-miljöer som med säkerhetsskyddsklassade IT-miljöer. Ett utökat generellt ansvar för IT innebär även en större volym ärenden och arbetsuppgifter som kommer in till oss, vilket gör att vi nu behöver utöka även hos IT-support.

Om tjänsten
Gruppen Drift och Support söker nu en IT-tekniker som brinner för att hjälpa användare, och som har god insikt i ärendehantering i första och andra linjen.  Bland arbetsuppgifterna kommer såväl vanliga användarfrågor och PC-installationer finnas, men det kommer även vara ansvar för att beställa hårdvara (PC, tillbehör och mobil-tillbehör mm) och att delta i vissa aktiviteter och projekt. Uppgifterna skiftar inom ett brett spektrum och kan vara såväl felsökning som problemlösning inom PC, skrivare, nätverk, och mobilärenden. Vissa resor kan förekomma, men kan planeras. Det kan komma bli aktuellt med beredskapsarbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har slutförd gymnasieutbildning inom område vi bedömer relevant. Du har flerårig erfarenhet av IT-supportarbete samt ärendehanteringssystem. Du har även erfarenhet av arbete i Microsoft baserad IT-miljö, AD och Exchange. Du har även mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift och hög administrativ förmåga samt vana att använda administrativa IT-system. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med ITIL, IT-säkerhetsutbildning eller liknande. Det är även meriterande om du har kunskaper inom IT-säkerhetsområdet, och hur det påverkar support. Erfarenhet från ett mobile data management system och PC-investeringsverktyg är till din fördel likaså erfarenhet från arbete i statlig verksamhet.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är strukturerad, analytisk och har en god prioriteringsförmåga. Du har lätt för att skapa och underhålla relationer och agerar professionellt i din vardag då du har god samarbets- och kommunikationsförmåga. Att sätta sig in i andras situation, lyssna, förstå och visa hänsyn kommer naturligt för dig.

Vad erbjuder vi dig?
Tillsammans med ca 850 trevliga och professionella kollegor runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi bygger, förvaltar, driftar och utvecklar avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar enligt den statliga värdegrunden och dess principer och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss. Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar också för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidare anställningar vid Fortifikationsverket innebär att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta IT-chef Ellenor Axelsson Rör, tfn 010- 44 44 407 eller rekryteringsspecialist Jenny Bolinder 010-44 44 913.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2022-06-07. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.