Fortifikationsverkets logotyp och symbol
  • Talande webb
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen
Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

IT-tekniker

IT-tekniker

Ansökan senast: Måndag den 21 Oktober 2019
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
IT-enheten ansvarar för Fortifikationsverkets IT-verksamhet och är inne i ett utvecklings-och förändringsarbete som innebär en successiv övergång från en traditionell IT-enhet till en tjänsteorienterad verksamhetsnära organisation. Du kommer att genomföra utredningar, felsökning, drift och förvaltning av våra nätverk. Du utarbetar instruktioner och deltar i projekt med anknytning till området. Vidare kommer du omvärldsbevaka inom området och utvärdera tekniska lösningar. Dokumentation även en viktig del av arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole-, eller universitetsutbildning i system-, datavetenskap eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer relevant för befattningen. Vidare har du erfarenhet av drift inom IT-infrastruktur och fokus på nätverk, servrar, klienter och applikationer i Microsoft Windows miljö. Du har god kunskap av att felsöka och ta hand om incidenter samt att du har bred kunskap inom Routing och switching, trådlöst samt nätverkssäkerhet. Vidare har du erfarenhet av att arbeta med produkter från Cisco (SD-WAN, IS, DNA-center, Catalyst switchar samt IRS routrar). Du har goda kunskaper inom svenska och engelska. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med erfarenhet inom området från offentlig sektor samt kunskap om ITIL och projektarbete.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Du är kvalitetsmedveten och har ett eget driv och engagemang i ditt arbete. Att stötta organisationen och aktivt bidra till kunskapsöverföring med dina kollegor ser du som en naturlig del i ditt arbete

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta IT-driftchef Jimmy Wilén tfn 010-44 44 754 eller HR-specialist Jeanett Klingtoft tfn 010-44 44 195.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-10-21. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.